Изработка на Видео Реклама

Ако искате бизнесът ви да расте, то вие задължително се нуждаете от качествена изработка на видео реклама! При нас можете да поръчате уникални и креативни рекламни видеоклипове в най-различни стилове и за най-различни маркетинг нужди. Ние измисляме, заснемаме и изработваме видео реклама за бизнеса на добри цени. Научете повече за услугата ни по-долу.

Съдържание покажи

Видео реклама – професионална изработка на видео реклами за бизнеса

За изработката на видео реклама можем да гарантираме и сме готови да се обзаложим с всеки, че е съдържанието, което се харесва най-много от потребителите в офлайн и онлайн пространството! Четете надолу и ще разберете как и защо трябва да използвате рекламни видеоклипове в маркетинга на бизнеса ви.

„Ако говорят за рекламата, значи тя е лоша. Ако говорят за стоката, значи рекламата е добра.” Тези думи на един от най-великите британски рекламисти – Дейвид Огилви, са разковничето, около което трябва да се върти философията на всеки добър бизнес.

Вижте, съвсем просто е – чрез изработка на качествена видео реклама, бизнеса не само печели вниманието на зрителите си, но и ги кара да купуват. А какво по-добро може да има за бизнеса ви от генерирането на достатъчно продажби и съответно печалба?

Какво всъщност е видео реклама?

Генерално казано, видео рекламата е форма на реклама, която използва видеоклипове за популяризиране на продукти, услуги или марки. Ако преди няколко години казвахме, че тази форма на реклама става все по-популярна, (основно в дигиталната ера, поради удобството и ефективността на видео съдържанието), то в днешно време казваме, че това е най-популярния метод на рекламиране.

Но истинският въпрос всъщност е – защо видео рекламата работи толкова добре? Най-добрият начин да отговорим е като разгледаме другите „конкурентни“ формати – статичните или анимирани банери, текстова реклама и др.

Тези рекламни алтернативи се оказаха сравнително неефективни през годините, тъй като имат ниска честота на кликване и повече приличат на спам отколкото на нещо, което да те накара да направиш покупка. Това е още по-вярно в наши дни, когато прага на внимание на средностатистическия потребител е по-нисък от всякога.

Ето защо рекламодателите и маркетинг отделите трябваше да намерят нови начини за ангажиране и привличане на своите аудитории.

Чрез създаване и споделяне на рекламни видеоклипове компаниите могат да достигнат до по-голяма аудитория от традиционните рекламни модели. Разпространението на видео рекламите се извършва основно (но не е ограничено само до) в социални медии, уебсайтове, по телевизията, имейл кампании и още други платформи.

Заснемане и изработка на видео реклама за Pepsi – “Taste The Challenge”

Изработка на видео реклама 1

Как се изработва добра видео реклама?

Най-добрият метод за продажба е да се опиташ да не продаваш.

В днешно време пазара на рекламата е претоварен. Компаниите и техните маркетинг мениджъри трябва да се стремят не да продават агресивно предимствата на продуктите и услугите, а да създадат и разкажат история.

Онлайн потребителите вече са имунизирани срещу директната и агресивна продажба през рекламните видеоклипове. Поради тази причина компаниите трябва да се опитват да създадат усещане в зрителя без значение дали ще е по-емоционално, забавно или друго. Обикновено най-добре работят емоционалните докосващи истории и хумористичните такива.

Няма човек, който да не обича да се смее, така че ако успеете да направите забавна видео реклама, шанса хората да я помнят по-дълго е голям.

Хумористичните реклами е добре да са с по-къса продължителност. Старайте се да се вместите в 15-30 секунди продължителност.

От друга страна когато се опитвате да изградите по-емоционална и докосваща видео реклама, трябва да имате предвид, че е нужно повече екранно време. С по-кратките реклами не винаги е възможно да се разкаже история пълноценно. Затова е хубаво когато искате рекламата ви да докосне зрителя, да планирате тя да е по-дълга. Тук дължина от 1-2 минути е препоръчителна.

Изработка на видео реклама на Hepa Cleaner

Изработка на видео реклама 2

Изработка на видео реклама – напълно задължителна за всеки бизнес

В днешния бързооборотен век човек рядко може да бъде привлечен от друг вид реклама освен графичната. А от типа графична реклама, видео рекламата е най-ефективната. Затова (но далеч не само) видео рекламата е напълно задължителна за всеки бизнес, който има претенции да бъде успешен.

Умело замислените и майсторски изработени рекламни видеоклипове бързо ще ви помогнат да излезете едни гърди пред конкуренцията, залагаща или на по-тривиални рекламни похвати или пък избягваща изобщо каквито и да било такива.

Използвайки маркетинг инструмента наречен видео реклама, вие ще успеете да привлечете и нови лоялни клиенти. Още един ключов фактор ще бъде и засиленото ви онлайн и офлайн присъствие и утвърждаване на марката / бранда ви.

Изработка на ТВ реклама „Презареди със Здраве“

Изработка на видео реклама 3

Видео или текст? Кое предпочитат потребителите?

Всяко едно уважавано проучване, опиращо се на практиката, сочи без съмнение, че видеото е съдържанието, което се харесва най-много от потребителите в офлайн и онлайн пространството.

Ето за пример в това проучване на Statista – Видео реклама и маркетинг по света – статистика и факти, ще видите, че 89% от маркетолозите използват видео за да продават продукти и услуги.

Това разбира се не е случайно. В платформата ще можете да разгледате и още редица други проучвания, които само ще затвърдят тезата ни – Видео рекламите са най-ефективната форма на реклама.

Просто е – движещите се изображения са по-лесни за запомняне от зрителите, отколкото статичните изображения или текст.

Горещо препоръчваме да продължите да четете и ще разберете защо. В този текст ще посочим безкрайните преимущества, които ще ви изстрелят напред в днешния брутално конкурентен пазар. Също така ще научите и някои супер полезни нови нещица, които могат да издигнат бизнеса ви с поне едно ниво.

Екип на медия трейдинг - компанията за видео продукции ; професионален екип за видеозаснемане и изработка на видео реклама

Професионален екип за изработка на видео реклама

Годините опит в рекламната индустрия и сферата на видеозаснемането и цялостната изработка на видео реклама утвърдиха екипа ни като един от най-добрите в България. В Медия Трейдинг сме сформирали сплотен екип от професионалисти, с който можем да създадем за вас идеалното рекламно видео и то на цени, от които ще сте доволни.

Има ли по-големи компании от нашата? Да има, но и бюджетите на тези компании са двойни, тройни и още по-големи от тези, с които ние работим.

Структурирания ни процес на работа ни позволява да отговорим на нуждите на всеки един клиент и проект по еднакво професионален начин. Не спираме работа докато не сме се уверили, че крайната цел е постигната и всички сме доволни.

Поради факта, че екипа ни е съставен от специалисти в сферата си, които не правят компромиси с качеството, ние определено знаем какво правим.  Работим съобразно тънкостите на видео рекламата. Ще ви помогнем тя да бъде създадена така, че да генерира за вас възможно най-много печалби. И ако това не е най-важното за една видео реклама, не знаем кое е.

Винаги сме на линия да ви консултираме в дълбочина дори и да не ни наемете за реализацията на вашия проект. Не пестим знания и усилия да помагаме на бизнеса да расте и на пазара в България да се развива.

Ако сте сериозни към бизнеса си и искате да вдигате нивото, то тогава безспорно ние сме вашия екип за изработка на видео реклама.

Рекламно видео за онлайн магазин за техника Mobisector.com

Изработка на видео реклама 4

Процес за изработка на рекламни видеоклипове

При нас ще получите изцяло завършен рекламен видеоклип. Ние сме разработили цялостен завършен процес на работа и изработваме всяко видео от идея до финален кадър. По ваше желание можете да бъдете изцяло ангажирани в процеса на създаване на рекламата или пък почти да не си помръднете и пръста.

Като минимум от вас се иска само да имате ясно обособена таргет група, към която да насочим вашата видео рекламна продукция. Помага ако имате и избистрена концепция относно представянето на бизнеса си, услугите или продуктите, които желаете да рекламираме. Останалото е наша грижа!

Започваме от идеята ви, правим задълбочено проучване, измисляме и разписваме сценария и поемаме цялата организация за снимачния процес или анимационната фаза.

След пре-продукционната фаза идва ред на видеозаснемане (за заснети реклами) или пък направо видео анимация (за изцяло анимирани реклами). Професионално и безкомпромисно заснемаме необходимите кадри, правим цялостна постпродукция на суровия материал, която включва видео монтаж, видео анимация, звуково оформление (но не само).

Накрая ви предаваме видеото, стискаме си ръцете и вие получавате готовия продукт, с който можете да започнете да печелите.

Всяко едно наше видео създаваме с професионализъм и влагаме креативност. Уменията ни са плод на дългогодишен опит и задълбочени познания в рекламния бранш. Ние сме модерна компания и непрекъснато следим новостите в бранша. Това ни позволява винаги да сме в крак с времето, в което живеем и нашите клиенти да получават само най-доброто.

Снимачно студио за заснемане на видео реклама

Снимачно студио за заснемане и изработка на видео реклами

С времето освен нас, растяха и нуждите на клиентите ни. Именно поради това, в последните 1-2 години направихме големи вложения и в материалната си база. Нашите клиенти и партньори вече се възползват от новото ни изцяло собствено снимачно студио – Studio246, в което можем да реализираме и вашата рекламна видео продукция.

Тук е мястото да вметнем, че в Studio246, освен рекламни клипове, можем да подкрепим рекламната ви кампания и с професионални рекламни и продуктови снимки. Повече за една от най-новите ни услуги – Професионална фотография, можете да разгледате ТУК.

Изработка на продуктова видео реклама за Fat Burner Max от Biotica

Изработка на видео реклама 5

Каква е същността на видео рекламата

Тайната на рекламните клипове се крие в ефективното им въздействие върху потребителя, гъвкавостта им спрямо пазара и конкуренцията. Видео рекламите са уникален рекламен формат заради способността им „да работят“ за вас навсякъде по всяко време. Ползвайте ги както от телевизионния екран, така и през вездесъщия интернет. Използвайте рекламите си в сайтове, социални мрежи и видео канали.

Изработката на видео реклама е мощен инструмент. Той пряко манипулира аудиторията и на практика наистина отдавна вече няма конкурент в лицето на останалите по-традиционни форми на рекламно присъствие.

Въздействие на рекламните видеоклипове

Нашите иновативни рекламни видеоклипове въздействат както на съзнателно, така и на подсъзнателно ниво. Залагаме в тях дълбоки идеи, ясни послания и модерна визия. Така клиповете ви постигат максималния търсен ефект на и без това наситения и жестоко конкурентен пазар.

С нашите рекламни видео послания, вие може да манипулирате (в добрия смисъл на думата) своя потенциален клиент и да моделирате бизнеса си в бъдещо време.

Изработка на 3D продуктова видео реклама на фон дьо тен ADAPTIVE

Изработка на видео реклама 6

Цел

Първото, което трябва да направим за вашата видео реклама, е заедно да разберем целите на вашия бизнес. Когато изясним това, ще можем да създадем ясен план и концепция, които да бъдат по-добри от тези на конкуренцията, и да разчистят пътя ви към върха.

Дължина

В зависимост от рекламирания продукт или услуга и нейните цели ще изберем и най-добрата продължителност за вашето рекламно видео. То трябва да е достатъчно дълго, за да се даде цялата нужна информация и да изпълни предварително поставената цел. В същото време достатъчно кратко, за да не отегчи зрителите.

Аудитория

Съгласете се, че да обясняваш частите на автомобилния двигател на домакиня, която по цял ден готви и гледа сериали по телевизията, си е чиста загуба на време. За това след изясняването на целите на видео рекламата ще ни е по-лесно да разберем и уточним коя точно е таргетираната аудитория, към която тя ще бъде насочена.

Съдържание

Тук ключовите думи са ангажиращо и полезно. Следваме стария постулат, който гласи, че ако видео рекламата е интересна и с привличащо вниманието съдържание, с което да градите отношения с вашата аудитория, то зрителите ви ще се поинтересуват и от други ваши рекламни видеоклипове. Буквално изпълняваме мечтата на ловеца – с един куршум да застреля няколко заека.. или патици… абе както и да е схващате ни идеята.

Оптимизация

Вашата видео реклама трябва да съдържа определени ключови думи и фрази, които да препратят зрителите ви към вашата ниша. Така ще я направят разпознаваема и лесно откриваема за потенциалните клиенти. Проучването на точните фрази може да отнеме време, но пък резултатът след това ще бъде зашеметяващ.

Цялостна продукция на видео реклама за дентален център Sofia Implant Centre

Изработка на видео реклама 7

Основните етапи на видео продукцията са 3

Пре-продукция

Казано накратко, пре-продукцията е всичко, което се случва, преди да започнем заснемането и изработката на видеото. В този ранен етап от проекта провеждаме опознавателни срещи, правим проучвания, измисляме и написваме сценарий, търсим локации, правим кастинги за актьори и много други подобни дейности.

Продукция

Продукцията е втория етап, при който вече започва реалното производство на видео рекламата. Това най-общо казано са снимачните дни, когато заснемаме всички необходими сурови материали за рекламата.

Пост-продукция

Третия и почти финален етап от цялостната видео продукция се нарича пост-продукция. Това е времето, в което всички пре-продукционни и продукционни дейности са завършили и влизаме в монтажната.

Сортираме видео материалите, набавяме допълнителни stock footage материали (при нужда) и започва фазата на видео обработката, видео монтажа. Добавят се фонова музика и звуци, анимирани графики, ефекти и всичко, което е планирано по сценарий и видеото се завършва с цветни корекции и color grading.

Може да се добави и още един етап към по-горните 3 и това би бил финалното разпространение и рекламно позициониране на видео рекламата.

Цени за изработка на видео реклама ; колко струва изработка на видео реклами

Цени за изработка на видео реклама

Видео съдържанието е кралят на 21-ви век. Видеото е доказано най-добрият начин за ангажиране на публиката. Компании от всяка индустрия се възползват от продукцията на видео реклами, корпоративни, обучителни, продуктови и друг тип видеа, за да изведат бизнеса си на следващото ниво.

Цените за изработка на видео реклама се определят след детайлно предварително обсъждане, за да се определят нуждите на клиента. След като е ясно какво се търси като емоционален ефект, послание и каква група от хора трябва да таргетираме с видео рекламата, решаваме и кой е най-добрия начин да пристъпим към действие и реализация.

Това ни дава отправна точка за първоначална ценова оферта. Разбира се след като имаме финализиран и одобрен сценарий от страна клиента, офертата може да претърпи корекция, за да отрази нуждите за качествена реализация на сценария.

Изработката на видео реклама обаче може да бъде дълъг и труден процес, в който обичайно трябва да се вложи много мисъл и подготовка. Но избирайки правилната компания партньор за видео продукции ще сте на път да създавате работещи, качествени и продаващи видеоклипове за вашата компания.

Колко струва изработката на видео реклама?

Разбира се първия въпрос, който почти винаги получаваме преди дори да сме обсъдили и проекта е: „Колко струва изработката на една видео реклама?“. Отговорът на този въпрос ще отнеме още около 3000 думи или 20 минути видео съдържание.

Затова, за да получите по-детайлна информация написахме детайлен блог пост по темата. Прикачихме и видео, в което представяме информацията от поста, тъй като знаем, че почти никой не обича да чете дълги статии.

Последвайте линка към блог поста ни по-горе, за да разберете повече за ценообразуването за изработка на видео реклама.

Изработка на ТВ реклама на пасти за зъби Astera Active+

Изработка на видео реклама 8

Разпространение на видео реклама

Нека първо започнем с това какво е разпространение на видео съдържание.

Разпространението на видео означава да пуснете видеоклиповете си в платформи, където могат да бъдат видяни от възможно най-много хора. Трябва да целите да поставите рекламните си клипове в най-различни и много на брой сайтове. Целта разбира се е да привлечете вниманието на възможно най-много зрители.

Също така можете да качите видеото на телефона, таблета или лаптопа си и да го показвате на клиенти и партньори дори без достъп до интернет.

В този огромен океан от възможности е важно да хвърлите въдицита на повече места. Независимо дали качвате в YouTube, публикувате клипове в Instagram или споделяте връзки в Twitter, идеята на разпространението на видеоклипове е да получат повече гледания, харесвания и споделяния.

Платформи за разпространение на рекламни видеа

Едно видео може да бъде качено в YouTube, Vimeo, Facebook, Tik-Tok и други видео хостинг сайтове. Можете (даже задължително трябва) да го споделите в социалните мрежи, да го качите на сайта си и да го включите в рекламни кампании.

Страхотна полза от видео рекламата има и при организиране и провеждане на корпоративни / бизнес събития. Можете да използвате силата видео рекламата, за да рекламирате събитието си няколко месеца предварително. Така ще увеличите посещаемостта значително. Това разбира се означава автоматично и повече доходи за вас.

Генерално в социалните мрежи хората имат изключително нисък праг на внимание. В днешно време се счита, че това е до 5 секунди. От решаващо значение е да грабнете вниманието на публиката бързо.

Платформи за гледане и разпространение на видео реклама

Най-популярни сайтове за качване на видео съдържание през 2024г.

YouTube

Няма как да не започнем списъка с YouTube. YouTube е абсолютния доминатор в света на видеото с над 2.5 милиарда активни потребители всеки месец и около един милиард часа съдържание, гледано на платформата всеки ден. От началото на 2024г. видеоклиповете в YouTube вече се показват и на страниците с резултати от Google за милиарди търсения.

YouTube определено е платформа номер 1, в която трябва да качите рекламното си видео. Също имайте предвид, че YouTube приема почти всички видео формати и харесва много по-дълги видеоклипове спрямо другите социални платформи. Тук трябва да съсредоточите усилията си в създаване на по-дълги и качествени материали.

Интеграцията на YouTube с платформата за платени реклами на Google – Google Ads, дава огромни възможности на рекламодателите. Възползвайте се като таргетирате рекламното си съдържание за YouTube с професионалните инструменти на Google рекламите.

Facebook

Дълго време Facebook изоставаха от YouTube като платформа за видео съдържание и имаха амбиции да бъдат техен конкурент в тази ниша. През последните години това се промени изцяло.

В момента най-старата социална мрежа генерира по над 9 милиарда дневни гледания на видео. Средното време за гледане е около 25 минути на потребител на ден. Във Facebook можете да таргетирате доста категории потребители, тъй като е посещаване ежедневно от хора на всякакви възрасти, професии, интереси и др.

Видеоклиповете във Facebook отдавна вече се стартират автоматично (разбира се и това е опционално), когато попаднат пред погледа на потребителите. А в днешно време Reels видеата определено завладяха аудиторията като нещо забавно и интересно, което се консумира бързо и лесно.

Facebook определено е в топ 5 на платформите за видео съдържание и затова ще е мъдро да не я пренебрегвате при планирането на разпространението на видеоклиповете ви.

Както при TikTok, така и тук трябва да имате предвид, че рекламните ви клипове трябва да са създадени с потребителите на Facebook в предвид.

Instagram

Instagram е една от най-добрите платформи за споделяне на видеоклипове през последните 2-3 години. Платформата показва едно постоянно израстване и взима все по-голям дял от бизнеса със споделяне на видео съдържание. С зашеметяващите над 2 милиарда потребители месечно, Instagram е огромен пазар за всеки умен маркетолог!

Профила на потребителите на тази платформа е предимно на възраст между 16 и 40 години с почти равно съотношение на профили на мъже и жени.

В Instagram можете да споделяте видео рекламите си по най-различни начини. Можете да ги качвате като постове, сторита, и reels видеа. Всеки от тези три метода отговаря на различни опции и дължини.

Предпочитаните технически параметри за споделяне на видеоклипове в Instagram е те да бъдат квадратни със съотношение на страните 1:1 или вертикални 9:16.

Tik-Tok

Тази социална мрежа рапзолага с над 1,5 милиарда потребители.

TikTok е страхотен избор за споделяне на вашите видеоклипове, ако искате да достигнете до най-младите хора. Имайте предвид, че за да са оптимизирани видео рекламите ви за тази платформа, то те трябва да са съобразени изцяло с нейните технически специфики.

При създаването на видеа трябва да планирате и изработване на версия изцяло за Tik-Tok, за да бъдат подходящи за зрителите там.

Рекламен продуктов видеоклип за Triactal от Biotica

Изработка на видео реклама 9

Изработка на видео реклама – правилната инвестиция

След като толкова обширно покрихме темата видео реклама, какво още остава да се каже?

От опита си ще заключим, че много фирми все още изразходват „грешни“ ресурси за реклама от годишните си бюджети. За печатни реклами, платени лайкове, имейл спам и т.н. Тези похвати са ОСТАРЕЛИ, НЕЕФЕКТИВНИ, а и да си го кажем – някои от тях и НЕЗАКОННИ.

Ако искате да сте на първо място, да сте адекватни на ситуацията, убедителни и ангажиращи. Ако искате съобщението ви да бъде видяно и възприето, а не игнорирано, то тогава видеото може да бъде чудото, което винаги сте чакали! Ако пък не искате… е, тогава остава просто да ви пожелаем успех в неравната битка с конкурентите ви.

Нека увеличим конверсиите към сайта ви, продажбите на продукта или услугата ви с изработка на видео реклама. Позволете ни да вдъхнем нови сили на вашия бранд и имидж. Потърсете ни още сега!

Поръчайте изработка на видео реклама

Доверете ни се за изработката на вашата нова видео реклама. Ще изработим за вас точната видео реклама, от която бизнеса ви се нуждае. Заедно ще изберем типа на видеото, което ще ви изстреля пред конкуренцията!

Видео реклама от Медия ТрейдингКогато говорим за изработка на видео реклама, Медия Трейдинг е една от водещите компании на българския пазар. Екипът ни се състои изцяло от професионалисти в областта на заснетите или анимирани видеоклипове, които изработваме за бизнеса. Компанията ни е оборудвана със снимачна техника от последно поколение, както и мощни машини за създаване на видео анимация и видео обработка. Най-важното в нашата индустрия обаче са хората, които застават зад кадър. Екипът ни се състои от опитни и креативни режисьори, сценаристи, камера оператори, осветители, звукорежисьори, илюстратори и видео аниматори. Ако търсите начини да подобрите бизнеса си и да вдигнете нивото, то тогава разчитайте на нашите креативни и продаващи визии.
Видео рекламата е най-лесния начин за продажба на продукт или услугаВсички вече знаем, че днес видеоклипа е най-лесния начин и формат за предаване на полезно съдържание. Почти няма човек, който да иска да се рови с часове в безкрайни текстове вместо просто да изгледа едно кратко видео по темата. Най-голямата и важна цел на видео рекламата разбира се е в крайна сметка да направи продажба. Когато зрителя може да види в действие продукта или услугата, той успява да се асоциира с тях и да вземе бързо решение за покупка. Ето затова видео рекламата ще доминира и занапред и ще бъде винаги номер едно колкото и да се изменя като техника на изработка.
Какво включва изработката на една видео рекламаИзработката на един рекламен видеоклип включва редица етапи. Най-общо казано етапите за изработка на един рекламен видеоклип включват:
  1. Онлайн или присъствена среща с клиента за събиране на необходимата информация
  2. Детайлно проучване по темата
  3. Измисляне на криейтив и написване на сценарий
  4. Видеозаснемане или илюстрация и видео анимация, а понякога и комбинация от двете (зависи от измисления криейтив)
  5. Пост-продукция на видео материалите – илюстрации, видео анимация, видео монтаж, запис на глас, озвучаване и др.
Позициониране на видео рекламатаВажно е да се помисли и за това къде и как ще се позиционира видео рекламата, за да е максимално ефективна. Например в какъв формат, резолюция и съотношение на страните ще бъде изработена. Тези параметри трябва да се вземат в предвид още дори преди самата изработка на рекламния видеоклип. Те диктуват технически и как точно трябва да се заснемат видео материалите или да се изработят илюстрациите и видео анимациите. Няма смисъл във Facebook, Instagram и Tik-Tok например да слагат стандартно приетото съотношение 16х9 след като тези платформи работят и разпространяват най-добре видеа в квадрат (1х1) или вертикално видео (9х16). За YouTube към момента основното съотношение си остава хоризонтално видео (16х9), въпреки че Google се опитва и там да налага вертикална форма наречена от тях Shorts.

Често задавани въпроси

Видео рекламата е маркетингова стратегия промотираща и популяризираща бранд, продукт или услуга. Видео рекламата е създаване на кратко и информативно видео, което да се възпроизвежда преди, по време или след основното видео. Рекламния видеоклип помага да се разкаже история като по този начин се увеличат продажбите.

Целта на видео рекламата е да се създаде шум, да се предаде информацията за продукта или услугата по кратък и завладяващ начин и разбира се да се достигне до по-широка аудитория.

Разходите за създаване на една видео реклама могат да варират в широки граници в зависимост от фактори като продължителността на рекламата, качеството на продукцията (криейтив, илюстрация, екип и техники на видеозаснемане), мястото на заснемане, сложността на сценария, използването на актьори, озвучаване и използването на специални ефекти или анимация. Всеки рекламен проект има свои собствени характеристики и затова няма една стандартна цена, която някой да ви даде. Цената се определя на база на заданието на клиента и сложността и времето необходими за изпълнение. Можете да видите повече за ценообразуването в това наше видео и блог пост.

Типовете видео реклами са: продуктово видео, бранд видео, промоционално видео, анимирано видео, видео за мобилни приложения, видео с клиентски отзиви за дадена услуга и др. Видео рекламата може да бъде разделена на отделни типове, но като цяло нейната крайна цел е еднаква – повече продажби.

Най-добрите платформи за разпространение на видео реклама са разбира се тези, които имат най-много потребители или зрители. В днешно време все още телевизията е основен канал за разпространение на видео реклама, но също така е и най-скъпия такъв. Другите най-известни и адекватни алтернативи са онлайн платформите. От тях най-отличими към момента са Facebook, YouTube, Instagram и Tik-Tok.