Видео Инфографики

Креативно представяне на скучни данни чрез видео инфографики

Умният бизнесмен знае, че не е важно КАКВО предлага на клиентите си, а КАК го представя!

В една от сцените на бизнес шедьовъра „Вълкът от Уолстрийт“ Ди Каприо вдига телефона и не го затваря, докато сделката, която иска, не е станала факт – за него не е проблем да ви продаде всичко, дори и собствения ви химикал. Защото знае как да го направи.

Животът и опитът на борсовия гуру Джордън Белфорт ни учи тъкмо на това – изкуството да се изгради връзка с клиента и печеленето на доверието му е главното, което всички бизнес трябва да владее. А добрата връзка се гради с добро представяне.

Видео инфографики 1

Видео инфографики за лесно възприемане на информация

Силата да се използва видео инфографики е тъкмо в това – те могат да конвертират скучните данни и отегчителната информация в интересна приказка, която улавя вниманието и провокира въображението на всеки зрител. Анимираните видео инфографики придават висока стойност дори и на най-простото нещо, което имате да кажете.

Заради това днес всички големи медии и уеб сайтове използват анимираната видео инфографика като средство, с което да задържат публиката си и да поддържат нейния интерес дори и ако й говорят най-голямата глупост.

А най-хубавото на интелигентно измислените раздвижени инфографики (motion infographics) е, че дават бързи резултати. Доказано е, че представената по този начин информация задейства работата и концентрацията на мозъка и го кара да взима бързи решения още докато зрителите ви стоят с очи, залепени за екрана. Възползвайте се.

Кога е удачно да използваме анимирани видео инфографики за представяне на данни:

Проучвания

Ако в компанията ви сте направили дадено проучване за продукт, услуга или каквото и да е друго и сте събрали голямо количество информация и данни, може би е добре да помислите как да ги представите на целевата аудитория без да убиете някого от скука. Тука видео инфографиката ще бъде от огромна полза.

Фирмени срещи

Ако често провеждате работни срещи в компанията ви или с ваши клиенти, можете да помислите как да превърнете част от скучната информация, която представяте, във лесно за гледане и възприемане видео. По този начин е почти сигурно, че поне един човек ще запомни какво сте се опитали да кажете.

Сбита информация

Видеата с инфографики са перфектен коз в ръкава, когато имате огромно количество данни, което е нужно да представите кратко и опростено. Много добре се възприемат и при въвеждане на нови служители в делата на компанията ви. Спокойно можете да си спестите няколко часа обяснения.

Кои са някои от предимствата на анимираните видео инфографики?

Атрактивни

Хората обичат да гледат видео. Да раздвижим скучните числа и да задържим вниманието им по-дълго!

Viral съдържание

Може би сте забелязали, че повече от половината от споделяните в социалните мрежи viral видеа са именно такива, които представят най-различни факти и данни. Използвайте тази техника и за ваша полза!

Печалба

Видео инфографиките са страхотно оръжие защото представят и най-скучните факти по най-добрия начин. Те могат да играят ключова роля във вземането на решение за покупка на продукт или услуга. Не изпускайте този шанс!

Имидж

Още един фактор, който може да наклони везните във ваша полза е, че анимираните видеа с инфографики могат да ви покажат пред вашите зрители или потребители в светлината на експерт по дадена тема.

Видео инфографики 1
Чрез изкуството на инфографиката вие имате силата да добавите допълнителна стойност към своя продукт и да убедите потенциалния си клиент, че наистина се нуждае и не може да живее без него. Самият Белфорт го е казал: „Най-лесният начин да спечелиш пари е да създадеш нещо с такава стойност, че всички да го искат. Излез, твори, добави стойност към него, а парите сами ще дойдат.“

Поръчайте видео инфографика

Информацията от вас, а видео инфографиката от нас. Не веднъж сме превръщали скучното в забавно. Очакваме вашият и-мейл!