Процес на работа при заснети видеоклипове

Процес на работа – заснети видео продукции

Нашите клиенти са различни, с различни идеи, цели и енергия. Затова рядко се случва да имаме абсолютно подреден процес на работа за всеки един проект. Напротив, ние сме гъвкави и динамични – само така даваме най-доброто от себе си.

Съвсем без рамка обаче не може, затова ще опишем основните стъпки на процеса на работа на Медия Трейдинг, когато планираме, заснемаме и създаваме своите видео реклами. За информация, свързана с процесът на работа по изработката на анимирани видеоклипове (explainer видео и др.) вижте ТУК.

Процес на работа при заснети видеоклипове 1

1. Проучване

От момента, в който потърсите услугите ни за планиране, заснемане и изработка на видео реклама, ние минаваме в режим на конструктивен диалог с вас. Правим проучване относно конкретната поръчка. След вашето запитване, екипът ни ще вложи целия си капацитет за събиране на необходимата информация. Така ще изготвим индивидуално предложение, което да покрива в максимална степен нуждите и целите ви.

Среща обсъждане на детайли видеозаснемане

2. Работна среща

Нашият екип приема всяка поръчка за изработка на видео реклама като поредното предизвикателство. Не оставяме нищо на случайността и впрягаме цялата си креативност, опит и знания, за да постигнем максимално ефективен резултат. За да постигнем това при нужда може да организираме работна среща с вас за уточняване на всички детайли по проекта. Това ще ни помогне да напишем сценарий.

Сключване на договор за видео реклама

3. Сключване на договор

Сключването на договор за изработка на рекламно видео е като да си стиснем ръцете и да стартираме ползотворната си съвместна работа по проекта. Сключваме стандартен договор за планиране, заснемане и изработка на видео реклама. След това приемаме авансово плащане в размер на 50% от договорената цена. Договорът между сходно мислещи умове може наглед да е просто формалност, но ни задължава и да дадем всичко от себе си.

Допълнително проучване видео реклама

4. Допълнително проучване

След като основната цел, идея и концепция на бъдещата видео реклама вече са добили достатъчно изчистен вид, преминаваме към следващия етап от екипната ни работа. Тук е мястото, където правим допълнително проучване по темата или за съответния бизнес и ниша, за да не оставим нищо на случайността и да се прицелим точно в десятката, когато продукцията бъде готова.

Криейтив и написване на сценарий

5. Криейтив и написване на сценарий

Както е казал гуруто на сценаристите Сид Фийлд, писането на сценарии е занаят, а ние владеем този занаят перфектно. Макар да става дума за реклама, а не за холивудски блокбъстър, значението на сценария е огромно при всяко сериозно изработено видео. Ние пишем сценариите за видео реклама, като се съобразяваме със събраната информация. В същото време ценим вашите идеи и работим с активна обратна връзка с вас.

Планиране на снимачен процес

6. Планиране на снимачния процес

След като получим заветното „да“ от вас и разполагаме с най-силният вариант на сценария за бъдещата видео реклама, ние правим подробна програма и планираме снимките на рекламния видеоклип. Всичко се планира стъпка по стъпка така, че клипът да е оптимален вариант на популяризиране на бизнеса (или продукта) ви и да привлече максимален брой потребители, респективно – бъдещи клиенти на вашата основна дейност, стоки или услуги.

Заснемане на видео продукция

7. Светлини, камера, екшън! Снимачни дни.

Веднъж изработена програмата за работа по видео рекламата, ние стартираме снимките, като я следваме в максимална степен за постигане на висок ефект. Според избрания сценарий, снимките може да са в студио или на терен, с актьорски екип или не. Използваните от екипа ни модерна техника и качествено оборудване дават огромни възможности по време на целия снимачен процес.

Видео пост продукция

8. Постпродукция

Във фазата на постпродукцията, която е от изключителна важност за крайния резултат на целия процес. Екипът ни от монтажисти, видео аниматори, специалисти по ефектите и  звука твори чудеса с готовия материал. Сортираме суровите кадри, правим видео монтаж, добавяме нужните надписи, видео анимации и визуални ефекти, правим цветови корекции, записваме глас и оформяме звуковия дизайн (звуково оформление).

Корекции видео монтаж

9. Корекции

Вече сме близо до финалната фаза и заедно с клиента тръпнем от нетърпение да видим в завършен вид новата си рожба. За целта предаваме първи работен вариант на видеоклипа на клиента за оценка, забележки и мнение. При нужда след това правим одобрените от всички корекции спрямо обратната връзка, ако разбира се са необходими такива, защото понякога при нас нещата се получават и от раз.

Предаване на проект

10. Финализиране на проекта

Щом зад гърба ни вече са останали всички етапи от планирането, заснемането и изработката на видео рекламата, а клиентът е доволен дори повече от самите нас, значи е време за финализиране на успешния проект. В последната му фаза остава само да предоставим финалните файлове с одобрения вариант на видео рекламата за ползване спрямо нуждите на клиента и да седнем пред телевизора, за да я изгледаме още веднъж.

Финално разплащане

11. Разплащане

Когато работата е свършена на 100%, ние издаваме фактура на клиента и получаваме финално плащане. За край си стискаме ръцете, както са правели и дедите ни. С това проектът приключва, а нашият екип отказва да си вземе заслужената почивка и вече е готов за старта на следващия проект. Искаме отново да поставим своите знания, умения и ентусиазъм в услуга на вашия бизнес, творейки изкуството, наречено видео реклама.

Често задавани въпроси

Разгледайте голяма част от най-често задаваните ни въпроси. Ако и след това имате нужда от допълнителна информация, ще се радваме да ви отговорим.