Общи въпроси

Защо да работя с Медия Трейдинг?

В последните няколко години сме изработили над 500 медийни продукта за клиенти от цял свят. Клиентите ни са както малки, току-що стартирали бизнеси, така и големи корпоративни фирми. Продукциите ни включват рекламни анимирани видеоклипове, цялостни видео продукции (видеозаснемане, видео монтаж, анимирани графики, звуково оформление и запис на глас зад кадър), както и всякакъв друг вид онлайн и офлайн видеа. С новата ни услуга професионална фотография, клиентите ни вече се възползват и от топ статични кадри за нуждите им.

Ние винаги отделяме време и внимание, за да разберем желанията и идеите на всеки един клиент. Чрез нашите услуги постигаме резултати за вашия бизнес. Не се колебайте да се свържете с нас.

Колко време отнема работата по едно видео?

В нашата работа даваме ориентировъчен срок за приключване и клиентите ни са наясно защо – всеки проект изисква различен подход и процес на работа. От една страна, крайният срок зависи от това, колко време ще е необходимо за подготовка и работа по всеки един етап на проекта, и друга страна – колко бързо клиента ще отговаря със своето мнение и впечатления и колко ревизии (промени) ще са нужни.

Колко струва една видео продукция?

Както обикновено, зависи. Цената на различните видове видео продукция е различна.

При анимираните видеоклипове например, крайната цена се определя като се вземат предвид дължината, стила, звука (само с музика, със звуков дизайн или комбинация от двете) и сложността на анимацията.

При видео продукциите не може да се определи предварително, тъй като всеки клиент е с различни изисквания за стил на видеото, продължителност, актьори, локации, техника, екип и т.н.

Можете да изгледате видеото и блог поста, които подготвихме по темата – Цени за видео продукция. Колко струва изработка на видео?

За да определим точна оценка за вашия проект, моля да се свържете с нас чрез формата ни за контакти.

Какво е нужно, за да започнем проект?

За начало най-важно е да се свържете с нас и да ни обяснете от какво точно имате нужда. След като изясним добре вашите цели и нужди, ние ще изготвим първоначална оферта. При одобрение от ваша страна, ще изпратим договор за уговорените услуги. След подписването на договора ще ви назначим проектов мениджър за изясняване на детайлите и започване на работата.

В този блог пост и видео можете да видите конкретно какво трябва да включите като информация в своето запитване за видео реклама към нас.

Кой притежава правата върху крайния продукт?

Авторските права върху финалния продукт стават автоматично ваши с получаване на финалното плащане по проекта. Притежавате ги вие и можете да правите с видеото си каквото пожелаете, освен ако изрично не е посочено друго в договора помежду ни.

Пълните условия по предаването на правата са оформени в сключения между двете страни договор.

Наемаете ли външни подизпълнители за вашите проекти?

Не възлагаме никоя от творческите си дейности. Всичко по креативната част на проекта от началото до края му е изработено от нашия постоянен екип. Смятаме това за предимство в нашата индустрия, тъй като често други конкурентни компании наемат различни фрийленсъри по различните проекти. Вярваме, че използване на постоянен професионален екип води до по-добри и по-бързи крайни резултати.

За доста от клиентите ни, ние работим по множество проекти през цялата година, а екипът ни се труди усилено, за да проучи и разбере вашата компания и по този начин да изработваме възможно най-ефективните послания, видеоклипове и графики.

Заснемате ли сватби или частни събития?

Към момента не предлагаме услуга по видео или фото заснемане, видео монтаж на частни събития (сватби, рождени дни, балове и т.н.).

Колко видеоклипа трябва да направим?

В миналото (а повечето и досега) компаниите обикновено инвестираха в едно фирмено бранд видео. Но днес пейзажът е съвсем различен. Фирмите и техните маркетинг и бранд мениджъри започват да осъзнават, че начинът за изграждане на влияние е да произвеждат съдържание, което хората редовно искат да консумират. Разполагайки само с един видеоклип на уебсайта си и в YouTube например, не е достатъчно, но разбира се е за предпочитане пред нищо. За да изградите аудитория, трябва да публикувате свежо видео съдържание отново и отново.

Трябва ли да се срещнем или можем да работим изцяло онлайн?

Винаги е добре да обсъдим детайлите на проекта и вашите нужди на четири (и повече броя) очи, но не е задължително ако проекта не го изисква. Доста често работим онлайн изцяло без никакви проблеми в комуникацията.

Имаме нужда от повече от едно видео. Можете ли да ни направите отстъпка?

Ще се радваме ако ни изберете за ваш дългосрочен партньор! Винаги предлагаме страхотни отстъпки от цената за по-големи количества видеоклипове. Попитайте ни за вашата индивидуална оферта.

Плащане

Какви методи на плащане поддържате?

Основния ни и предпочитан метод на получаване на плащания е стандартен банков превод. Към момента не поддържаме други методи на плащане.

Как да платя чрез банков превод?

За да заплатите за избраната от вас услуга по банков път, моля направете банков превод със сумата посочена в получената от вас фактура към следната банкова сметка:

IBAN: BG72BPBI79401074373701
Банков код/BIC: BPBIBGSF
Титуляр: „Медия Трейдинг“ ЕООД
Банка: Юробанк И Еф Джи, клон София

За основание на превода посочете номера на фактурата, по която заплащате.

Има ли допълнителни такси след финализиране на видеото?

Отговорът ни е категорично не. При нас няма скрити такси. Плащате само това, което сме уговорили предварително по официална оферта и договор. Единствения вариант, при който може да възникне нужда от допълнително плащане, би бил ако желаете да извършим допълнителни услуги, които не са били част от предварителни уговорки помежду ни.

Таксувате ли допълнително за пътни разходи?

Към момента сме базирани в гр. София. Ако локацията на снимки е близо до нас (в рамките на 20 километра) не таксуваме за пътни разходи. За по-далечни локации и повече от един ден продължително начисляваме допълнителна сума за разходи по транспорт и престой.

Ще ни таксувате ли ако желаем да направим промени на вече одобрен етап от проекта?

На всеки етап от видео проектите ни, ние включваме по два кръга с промени (ревизии). Ако желаете да направите допълнителни промени на вече одобрен етап от проекта, ще трябва да ви таксуваме допълнително. Цената ще се определи спрямо сложността на промяната и това колко време би ни отнела да я извършим. Разбира се, ще бъдете предупредени предварително за да одобрите промяната или не.

Какви са цените ви в сравнение с други компании в България?

Ние не сме с най-скъпите и със сигурност не сме и с най-евтините цени наоколо, но сме в състояние да реализираме почти всеки бюджет и винаги даваме повече от себе си. Плюс това, нашите рекламни видеоклипове са супер забавни за правене и гледане 🙂

Ще се радваме да изготвим индивидуално предложение за вашите нужди. Свържете се с нас още днес!

Как да сме сигурни, че няма да избягате с парите от авансовото плащане?

Първо, ние не сме посредници, а реален екип от професионалисти на пълно работно време, посветен на изработката на страхотни заснети и анимирани рекламни видеоклипове. Произвели сме стотици видеоклипове за най-различни големи и малки компании. Нашата репутация е всичко за нас и ние разчитаме на повторен бизнес.

Второ… обещаваме да не избягаме с парите 🙂

Издавате ли фактури?

Разбира се. „Медия Трейдинг“ ЕООД е компания регистрирана по ЗДДС и издаваме стандартни фактури на нашите клиенти. Нашите фирмени данни са:

Фирмени данни:
Име: “Медия Трейдинг” ЕООД
ЕИК: 202375855
Номер по ЗДДС: BG202375855
МОЛ: Георги Василев
Адрес: ул. Княгиня Клементина 34, гр. София

Банкова сметка:
IBAN: BG72BPBI79401074373701
Банков код/BIC: BPBIBGSF
Титуляр: “Медия Трейдинг” ЕООД
Банка: Юробанк И Еф Джи, клон София

Видео продукция

Какви файлове ще получим след завършване на видеото?

В повечето случаи, когато видеоклиповете ще бъдат използвани в уеб пространството, издаваме стандартен дигитален файл във формат .mp4 и кодиран с .h264. Когато имате желание да използвате видеото в други платформи, които имат специфични изисквания, то ние се запознаваме с тях и подготвяме файлове спрямо нуждите. Имайте предвид, че при някои платформи като Facebook и Instagram например се е наложило различно съотношение на страните спрямо стандартното хоризонтално видео (16 x 9). Ако видеото ви е нужно за някоя от тези платформи, моля споменете го в предварителната информация преди започване на проект.

Ако желаете, можем да предадем финалния файл и на флаш памет устройство. При този вариант крайната цена ще се оскъпи.

Колко е дълъг един снимачен ден?

Обичайно един пълен снимачен ден е около 10 астрономически часа. Времетраенето е индивидуално и варира за всяка една продукция.

Нямаме локация за снимки. Можете ли да ни осигурите такава?

Абсолютно. Нашия екип ще потърси и осигури перфектната локация спрямо нуждите на проекта и сценария. Някои локации (например апартаменти) могат да бъдат осигурени и наети за минимален бюджет, но по-големи и трудни локации (например болници и др.) могат да се окажат по-трудни за уговорка и наем и затова цената им ще бъде и по-висока.

Вие ли пишете сценария или трябва ние да го осигурим?

Предлагаме цялостна услуга по измисляне на криейтив и написване на професионален сценарий за видео. Винаги първо правим задълбочено проучване по темата. Чрез предварителни срещи и разговори ще разберем всичко необходимо за вашия бизнес, продукт или услуга и ще напишем перфектния сценарий, който печели симпатии и продава вашите продукти и услуги.

Имаме ли нужда от професионален грим и прическа за видео?

Освен ако вие самите не сте фризьори или гримьори и бюджетът го позволява, то отговорът ни е категорично да. Винаги е много, много добра идея да се наемат професионалисти, които се грижат за външния вид на актьорите / участниците във видеото. По този начин те ще изглеждат възможно най-добре, а и ще сме сигурни, че ще се избегнат ненужни визуални елементи като отблясък от гола глава, стърчащи коси и др. Така ще спестим време и пари от пост-продукция за оправяне на проблеми, които могат да възникнат от липсата на грим и прическа на терен.

Наистина ли ни трябва професионален глас зад кадър?

Професионалният глас зад кадър е от съществено значение за успешното реализиране на вашето видео. Много хора не мислят за факта, че аудиото е също толкова важно, колкото видеото, но е така. Нека използваме професионален глас и Ви гарантираме, че няма да съжалявате за това решение.

Можете ли да изработите видеото ни и на друг език?

Отговорът е категоричен – да. Можем да изработим вашето видео на английски език и други чужди езици. Най-вероятно продукцията ще се оскъпи, така че се свържете с нас за повече информация.

Каква снимачна техника използвате?

Винаги се стремим да сме в крак с развитието на технологиите. Смятаме, че в динамична среда като нашата, това е от голямо значение. Като основни камери а заснемане използваме професионални видео и фото камери от висок клас, които гарантират високо качество на картината. Разбира се, хубавата картина не се определя само от модела на камерата, а е резултат от комбинация на много компоненти. Най-важният от тях е професионалното осветление. В това направление разполагаме с най-нови LED технологии, които ни дават редица предимства пред традиционните осветителни тела за видео.

Няма да изброяваме всичко, но арсенала ни е пълен с „оръжия“ позволяващи ни да ви предоставим страхотно качество на картината и по този начин да увеличим шанса за продажба на вашите услуги или продукти.

Колко време отнема продукцията на едно видео?

Това е въпрос, на който за съжаление няма как да ви дадем точен отговор. Времето за продукция на всяко видео е различно, тъй като се определя спрямо много фактори като сложност, мащаб, съобразяване на графици на вашия бизнес, актьори и локации, обем на материала, сортиране и видео монтаж, обратна връзка и т.н. Продукцията може да отнеме от няколко дни до няколко месеца. След като сме уточнили всички детайли и разполагаме с готов и одобрен сценарий, ще можем да прогнозираме и времето необходимо за реализация.

Можем ли да прегледаме видеото преди да е завършено?

Разбира се! След като приключим с видео монтажа или пост-продукцията на материала, ще ви изпратим видеото, за да го разгледате и да предложите промени или да го приемете като финален вариант. В цената ни са включени два кръга с промени за всеки един от етапите на продукцията с изключение на етап заснемане.

Видеозаснемане и видео монтаж

Предлагате ли само заснемане без монтаж?

Да. Можем да заснемем нужните ви видео материали и да ви ги предадем. Правим го от време на време.

Имаме видео материали предлагате ли само видео монтаж?

Да. Можем да вземем вашите видео материали и да ги монтираме спрямо нуждите ви. Свържете се с нас за да изготвим вашето ценово предложение. Ще е трябва да ни изпратите файловете и детайлно задание за това, към което се стремите като краен вариант.

Можем ли да присъстваме на видео монтаж?

Отговорът ни е отрицателен. Годините практика са ни научили, че освен ако клиента не е Джеймс Камерън или професионалист от подобна величина, да не допускаме намеса по време на пост-продукция. Разбира се издаваме превю файлове за да можете да следите прогреса и да предлагате корекции при нужда.

Защо да не извикам някой съсед да ми заснеме видео или фото с дрон?

Няма проблем, извикайте. Но ако искате професионално изглеждащи видео или фото материали от въздуха, ще ви се наложи да наемете професионалист. Ние сме професионалисти в тази област, които работят и се обучават на нови техники всеки ден и сме фокусирани върху перфектното обслужване на нашите клиенти. Полетът с дрон идва с голяма отговорност и пилотът, освен че трябва да заснеме качествени снимки и видеоклипове, трябва и да се увери, че всички наоколо са в безопасност.

Можете ли да летите и заснемате с дрон в затворени помещения?

Да, можем и сме го правили не веднъж. За пример можете да видите това видео, в което снимахме в изба за вино. Единственото условие е да има достатъчно място за безопасен полет в помещението.

Можете ли да летите и снимате с дрон в дъжд?

Отговорът на този въпрос е не. Към момента не разполагаме с машина, която може да лети по време на дъжд или тежки метеорологични условия.

На какво разстояние може да лети дрона?

Лимитът във височина е 500 метра, а разстоянието което може да измине от радио дистанционното управление е около 2-3 километра в извънградски условия и около 1 километър в градски. Тези данни варират и зависят изцяло от локалната обстановка и пречки като сгради, антени на мобилни оператори и др.

Анимирани видеоклипове

Вие ли илюстрирате графиките или използвате готови шаблони?

Ние създаваме абсолютно оригинални илюстрации / графики специално за вашия проект и то на достъпна цена. Не правете компромис с оригиналността. Вие изграждате собствена марка, а това е трудно да се направи с обикновени stock графики, които почти всички използват и можем да срещнем навсякъде. Още по-лошо е когато видео продукцията включва откраднати изображения. Тогава вашият бизнес може дори да бъде изложен на риск.

Колко дълго трябва да е видеото ни?

Това зависи от доста фактори, но повечето от нашите клипове обикновено са по-кратки от 2 минути. Най-голямата причина за това е, че колкото е по-дълъг вашият видеоклип, толкова по-малко ангажирана ще бъде вашата аудитория. Когато става въпрос за онлайн видео, краткотрайността е ключова. Ако наистина имате да кажете много, обикновено е по-добър план да се произведат множество видеоклипове и да се позволи на зрителите да избират по-кратки части от съдържанието, от които се интересуват най-много. В заключение препоръчваме продължителност от 30-90 секунди за уеб пространството.

Повече информация относно продължиелност на видеоклип можете да видите в това нашето видео + блог пост – Цени за видео продукция.

Колко струва да си направим анимирано рекламно видео?

Всички наши анимирани видео проекти са персонализирани и без да знаем всички подробности за конкретния проект (сценарий, дължина, стил на графиките, сложност на анимацията, анимирани герой или просто икони, глас зад кадър и т.н.), е много трудно да ви дадем конкретна цена. Най-общо казано, повечето 2D анимирани видеоклипове с продължителност около една минута попадат някъде в диапазона от 1000 до 5000 лева в зависимост от детайлите, които споменахме. 3D анимираните видеоклипове също варират в диапазони от 2000 до около 10000 лева.

Разбира се, можем да изработим и по-опростена рекламна видео анимация като например слайдшоу „видеоклипове“, които струват значително по-малко. Попитайте ни за вашата индивидуална оферта.

За колко време ще е готово анимираното ни видео?

Когато ви изпращаме нашето предложение обикновено в него сме попълнили и очакван срок за финализиране на проекта. Финалния срок за проектът се определя когато получим авансовото плащане, което ви гарантира място в продукционния ни график. В зависимост от натоварването ни и обратната връзка от ваша страна, обикновено приключваме един такъв проект за около 2-8 работни седмици.

Можете ли да сложите субтитри?

Да, разбира се. Доста често се налага да слагаме субтитри ако видеото ще бъде разпространявано на платформа без звук (например телевизор или екран на изложение и др.).

Ще получим ли работните файлове на проекта?

Концепциите и работните файлове по проекта (освен ако не работим с ваши) остават собственост на „Медия Трейдинг“ ЕООД. Имаме практика да ги предоставяме срещу допълнително заплащане от 50% от крайната цена на проекта.

Имате ли специални цени за агенции или реселъри?

Да. Предлагаме цени с отстъпки за наши партньори като агенции реселъри на услугите ни. Попитайте ни за вашата специална цена.

Връзка с нас

Ако имате допълнителни въпроси, на които не намирате отговор тук, спокойно можете да се свържете с нас. С радост ще ви дадем отговор.