Phantom 4 Pro – дрон от ново поколение

Блог

Ревю на дрон DJI Phantom 4 Pro

Не отдавна фирмата пионер и лидер на пазара за производство на безпилотни летателни апарати и качествено видео оборудване – DJI, представи на света два свои нови иновативни продукта. Става дума за дроновете Inspire 2 и Phantom 4 Pro.

Да говорим за Inspire 2 е безсмислено, тъй като още първата му версия затвърди ефективността на тази машина в областта на кинематографията. Благодарение именно на нея, рязко се намали дистанцията, която разделяше любителското видео и фото заснемане от професионалните записи и снимки.

Докато появата на Phantom 4 Pro беше истинска изненада за световния пазар. По-големият брат и подобрена версия на Phantom 4 веднага привлече вниманието на професионалисти и любители и спечели тяхното одобрение.

Камера с 1-инчова 20MP матрица с Exmor R CMOS сензор

Phantom 4 Pro притежава камера с 1-инчова 20-мегапикселова матрица със Sony Exmor R CMOS сензор. Разполага с триосна стабилизация, регулируема бленда и механичен затвор, който предотвратява изкривяването на образите при заснемане на бързо движещи се обекти или при снимане на кадри с висока скорост на летене. Дронът позволява снимането на 4К видео с 60 кадъра в секунда. 4К видео с 30 кадъра в секунда. 120 кадъра в секунда slow motion при Full HD, както и заснемане на 20MP снимки.

Избягване на препятствия във всички посоки

Phantom 4 Pro е снабден със специална FlightAutonomy система, която се отличава с инфрачервени сензори, намиращи се в дясната и лявата част, както и с два допълнителни Vision сензора с висока резолюция, вградени в задната част. Така заедно с вече съществуващите сензори за виждане в долната и в предната си част, дронът избягва заплахите в четири посоки и открива препятствия в пет.

Обхватът на инфрачервените сензори е 7 метра, а разположените в задната и предната част на дрона сензори засичат препятствия на 30 метра разстояние.

По-добра Lightbridge технология

Подобрената Lightbridge технология, която е интегрирана в дистанционното управление на Phantom 4 Pro, предава HD видео с обхват до 3,5 км. и с възможности за две честоти за сигнала – 2.4GHz и 5.8GHz. Дронът е създаден така, че при включване автоматично да оцени нивата на сигнала за конкретната местност и да избере онази честота на предаване, която показва най-ниски нива на смущение.

Интелигентна батерия

Благодарение на капацитета си от 5870mAh, батерията на Phantom 4 Pro осигурява летателно време от максимум половин час. Оставащият й живот може постоянно да се следи в приложението DJI GO.

Приложението DJI GO

Чрез DJI GO можете да управлявате камерата на дрона,  да сменяте режимите на полета, да следите състоянитето на видео предаването и да проверявате текущите данни. Приложението ви дава възможност още да редактирате и да споделяте в социалните мрежи заснетите кадри. Можете и да предавате в реално време в Youtube или Facebook. А след всеки полет можете да откриете цялостна информация и данни за маршрута.

Два сензора и два компаса за стабилен полет

DJI Phantom 4 Pro има вградени два компаса и два IMU сензора. Усъвършенствани алгоритми проверяват непрекъснато данните, които се получават от тях, и така дават точна и достоверна информация на дрона. По този начин стабилността на полета е гарантирана във всеки един момент.

Функция Return to Home

При активирането на функцията Rerunt to Home Phantom 4 Pro автоматично избира най-подходящия маршрут, по който да се върне на точката, от която е излетял. По време на полета той се съобразява с условията на околната среда, които е заснел докато лети. Преди да кацне, дронът сканира мястото под себе си, за да разбере дали няма препятствия. Ако са се появили такива, машината уведомява пилота и продължава ка лети на безопасна височина.

Множество интелигентни режими на летене

Режим Position

това е режимът за редовен полет, който е зададен по подразбиране на вашия Phantom Pro 4.

Режим Attitude (ATTI)

при този режим GPS-ът се изключва, но се поддържа контрол над височината и позволява стабилно и гладко летене. Подходящ е за опитни пилоти. Забележка: В режим Attitude се изключва функцията Return to Home.

Режим Draw

този изцяло нов „умен“ режим на летене ви позволява буквално да начертаете с пръст целия маршрут на дрона върху дисплея на таблета или смартфона си. След което Phantom 4 Pro автоматично ще започне да следва начертания път. Това ще ви позволи да насочите вниманието си изцяло върху управлението на камерата.

Режим Active Track

това е режим, който позволява на дрона да разпознае, да последва и да заснема движещи се хора, превозни средства или животни. Новото при Phantom 4 Pro е, че идва с опция за 3 варианта – Spotlight, Trace и Profile. При Spotlight дронът държи обекта в кадър, докато вие контролирате изцяло посоката на снимане. При Trace дронът автоматично избягва препятствията, докато лети след или пред проследявания обект. А при Profile се лети успоредно и под избран от вас ъгъл, за да се получи перфектно заснемане в профил.

Режим Tap Fly

той също идва с три нови варианта – TapFly Free, TapFly Forward и TapFly Backward. TapFly Free ви позволява да определите посоката на движение с едно докосване на дисплея, докато в същото време запазите контрола си върху камерата. В този режим не е активно автоматичното избягване на препятствия. Чрез TapFly Forward можете да посочите върху дисплея точката, към която дронът да започне автоматично да лети. Чрез TapFly Backward – точката, спрямо която да се отдалечава. При тези два случая автоматичното избягване на препятствия работи.

Режими Tripod и Sport

режимът Tripod ограничава скоростта на дрона до 7 км/ч. По този начин осигурява максимален контрол върху движението, докато режимът Sport прави точно обратното – дава ви възможност да ускорите до забележителните 72 км/ч.

Режим Gesture

любимата функция на любителите на селфита. Чрез нея Phantom 4 Pro ви позволява да се снимате от въздуха без да е необходимо да използвате дистанционното упрвление на дрона. Достатъчно е само да дадете знак с ръце и ще се стартира 3-секундно отрбояване. И точно след три секунди ще имате селфи, на което всички ще ви завиждат.

Режим Terrain Follow Flight

този режим използва системата Downward Vision System, благодарение на която може да поддържа точно определена височина от земята (между 1 и 10 метра). Когато Terrain Follow Flight е включен, дронът записва текущата височина и ще се изкачва, когато и наклонът се покачва. Зебележка: Phantom 4 Pro не се спуска надолу по склонове.

Пишете ни за да заснемем вашите страхотни кадри с дрон

Ние в Медия Трейдинг от известно време притежаваме Phantom 4 Pro и сме изключително впечатлени от възможностите, които тази машинка ни дава в заснемането на качествени кадри от въздуха. Тя ни позволява да бъдем още по-креативни, да развихрим въображението и творчеството си и да създаваме по-интересни, впечатляващи и качествени реклами и видеа, които да отговорят на нуждите на нашите клиенти. Можете да видите примерните ни цени за услугата ни по фото и видео заснемане с дрона ТУК

видео реклама, видеозаснемане, дрон, заснемане с дрон, фото заснемане
Предишна публикация
Заснемане с дрон в строителството и строителни обекти и защо имате нужда от тази услуга
Следваща публикация
Пари, пари, пари! Важно ли е да говорим за бюджета във видео проектите?

Подобни Постове