Трябва ли да използвате дрон във видеото си

Блог

Какво представлява дронът?

Нека започнем с това какво е дрон. Дронът представлява безпилотен летателен апарат с малки размери, чиято работа може да се извършва по два начина – да бъде управляван чрез радио управление от пилот на земята или да изпълни самостоятелен полет с предварително зададени чрез GPS координати.

Видеозаснемане от въздуха – видове заснемане

Има два основни вида въздушно заснемане с дрон – с вградена бордова камера и с извън бордови камери. Първият вариант най-често не осигурява добро качество на видеото, тъй като резолюцията им обикновено е сравнително малка. За това професионалистите избират втория вариант, като при него трябва да се съобразят с много фактори – колко допълнителен товар може да носи дрона, колко издържа батерията, закупуване на видео предавател или приемник, за да може да се следи видеото в реално време, закупуване на добър стабилизатор и т.н.

Фактори, влияещи при заснемането на видеото

Когато се заснема видео с дрон, трябва да се вземат предвид много фактори, които биха оказали влияние върху работата му. Изобщо, заснемането на качествено видео от небето изисква щателно предварително планиране. Трябва да се обърне внимание на следните неща:

  • вид и големина на оборудването, което ще се използва (т.е. на дрона);
  • основен преглед на всички компоненти на дрона;
  • да се оцени рискът и да се вземат всички необходими мерки за безопасност както на машината, така и на хората на снимачната площадка (ако има такива);
  • в каква метеорологична обстановка и на каква светлина ще се заснеме видеото;
  • на каква надморска височина ще бъде полетът;
  • дистанция и скорост на снимане;
  • търсени ефекти;
  • сценарий и стратегия на заснемането;
  • ще има ли озвучаване, субтитри или няма да има текст;
  • краен монтаж.

Трябва ли да използвате дрон във видеото си

Онлайн пространството е препълнено с видеоклипове и ако вашият не струва, то със сигурност няма да се намери такъв мазохист, който да го изгледа. Единствената реакция, която ще чуете след създаването на непрофесионалния ви клип, е стонът на вашето разочарование. И тъй като качеството на видеото говори и за качеството на вашата работа, независимо каква е тя – не правете компрoмис и се доверете на професионалисти! Дори и да имате представа как се работи с дрон, то това не означава, че вие сте новият Стивън Спилбърг, също както познаването на пътните знаци не ви прави професионален шофьор.

Пишете ни и ще се радваме да ви консултираме и при нужда да заснемем вашите професионални кадри с дрон от въздуха. Тук можете да разгледате и цените ни за заснемане с дрон.

видео продукция, видео реклама, видеозаснемане, дрон, заснемане с дрон, фото заснемане
Предишна публикация
Защо бизнесът ви не може без корпоративно видео
Следваща публикация
Blackmagic Design URSA Mini – уникално кино качество за вашите реклами

Подобни Постове