Изработката на видео в услуга на IT бизнеса

Блог

Защо IT бизнесът има крещяща нужда от видео?

Видеото по своята същност въздейства не само на мозъка, но и на сетивата – на слуха и зрението. Това позволява на човек да възприема информацията на различни нива и да я запамети по-ефективно. Също така, визуалните ефекти и музиката спомагат за по-атрактивното поднасяне на информация и за улавяне на интереса на зрителя на съзнателно, но и на подсъзнателно ниво.

С развитието на технологиите хората все повече и повече се замислят над времето си и въпроса как то може да се оптимизира по-добре. Ако четенето на една страница текст изисква повече енергия и съсредоточаване на човека, то възприемането на картина и звук от видеоклип става далеч по-бързо и лесно. Хората предпочитат да усвояват повече информация в кратки срокове, а това става възможно благодарение на онлайн видеото.

Можем дадем елементарен пример в защита на това твърдение, като ви зададем въпроса – замисляли ли сте се колко често предпочитате да изгледате един филм, направен по книга, в рамките на 2 часа, вместо да изчетете книгата, която в общия случай е между 200 и 400 страници и да отделите ден или два от времето си?

Бъдете в крак с последните тенденции

Онлайн видеото през 2015 година се вписа в една от най-новите и актуални тенденции в ИТ сферата, но и в бизнеса като цяло. Видеото се превърна в съществена част от маркетинговите стратегии на фирмите не само в чужбина, но и в България.

Онлайн видеото в помощ на оптимизацията на бизнес процесите

Онлайн видеото намира все по-голямо приложение в бизнес средите, тъй като позволява записването на клипове с различни функционалности спрямо употребата му в рамките на работния процес или с цел подобряването на връзката между фирмата и нейните клиенти. Ще дадем пример с някои от възможните приложения на видеото в ИТ сферата.

Онлайн IT корпоративен имидж

Корпоративното видео позволява на бизнеса да запознае клиентите със своята мисия и идентичност. Във видеото можете да разкажете за фирмата директно от нейната „кухня“ и по този начин да достигнете до клиенти от различни географски точки.

Ако сайтът на фирмата представлява вашата онлайн визитка в мрежата, то онлайн видеото е вашата визитка в YouTube! Освен това, видеото ви позволява да направите виртуална разходка на офиса, да запознаете хората не само с дейността на фирмата, но и с нейната среда, служители и цялостен интериор. Онлайн видеото и комуникациите се доказват като едни от най-ефективните методи за изграждане на доверие у клиента.

3д презентация на IT продукт/услуга

Продуктовото видео и видеото за мобилни приложения дава възможност да презентирате продукт (било то софтуер, ИТ инструмент, мобилно приложение, CMS система и пр.) и да демонстрирате всички негови функционалности, както и удобствата, които ще донесе този продукт на клиента.

Презентирайте на високо ниво

Слайдшоу видеото ви позволява да работите с атрактивни презентации при провеждане на корпоративни събития или участие в ИТ конференции, чрез които да направите представянето си запомнящо се.

Нека говорят: клиентите за вас онлайн

Видеата с клиентски отзиви дават възможност вашите настоящи клиенти да предадат ясна обратна връзка към потенциалите бъдещи клиенти.

Рекламирайте ефективно

Промо видеата позволяват да промотирате специални оферти и да предадете своята емоция и ентусиазъм на зрителя, като чрез подходящо послание го подтикнете да закупи вашия продукт. Видеото на този етап не се възприема като търговска реклама на психологическо ниво от потребителя и поради тази причина оказва изцяло положително въздействие върху него.

Онлайн видеото за обучението в IT сектора

Обучителните видеа улесняват значително наемането и обучаването на нови кадри. В ИТ сферата има голям недостиг на обучени специалисти, но и на по-тясно квалифицирани такива, които да имат точната компетенция спрямо конкретния работен процес и дейността на фирмата. Поради тази причина обучението на нови служители се превръща в неизбежна нужда на ИТ сектора – бързоразвиващите се технологии не позволяват на университетите да предоставят последните актуални тенденции като знания на студентите, респективно – квалифицирана работна ръка за частния сектор. Тук обучителните видеа идват на помощ.

Опитът с онлайн видеото показва и доказва

През изминалата 2015 година създадохме онлайн видеа от различен тип за сферата на ИТ бизнеса. Статистиките и комуникацията ни с клиентите показват повишеният ръст на ефективност на продажбите при употребата на онлайн видеото за онагледяване и запознаване с продуктите и услугите на ИТ фирмите.

Тази тенденция се утвърждава на 100% като необходима и носи в себе си огромен потенциал да утвърди като закономерност в близкото бъдеще. За онлайн видеото се говори на все повече ключови места. Използването на онлайн видео за бизнеса дава и ред други предимства като:

  • Повишаване нивото на конкурентноспособност в съответната ниша;
  • Подобряването на SEO ranking-а в търсачките;
  • Увеличение на продажбите;
  • По-високо ниво на запознатост на потребителите с бранда и предлаганите продукти/услуги;

Повече за тези фактори можете да прочетете в статия в една от най-големите световни бизнес социални мрежи LinkedIn.

видео анимация, видео продукция, видео реклама, видеозаснемане, изработка на видеоклип
Предишна публикация
Онлайн видео маркетингът ли е новата мода?
Следваща публикация
Изработка на онлайн видео реклама

Подобни Постове