Видео и фото заснемане с дрон

Видео и фото заснемане с дрон

Професионално видео и фото заснемане от небето с дрон

„Ако говорят за рекламата, значи тя е лоша. Ако говорят за стоката, значи рекламата е добра.”

Тези думи на един от най-великите британски рекламисти - Дейвид Огилви, са разковничето, около което трябва да се върти философията на всеки добър бизнес. Съвсем просто е - качествената видео реклама не само печели вниманието на зрителите си, но и ги кара да купуват.

За да създаваме винаги най-доброто за хората, които ни се доверяват, ние от Медия Трейдинг се стремим да бъдем в крак с модата и с най-новите течения в професионалното заснемане, техника и обработка. А благодарение на нашата услуга за въздушно видео и фото заснемане с дрон, ние можем да създадем за вас реклама без аналог на пазара.

Защото, като имате страхотна рекламна кампания, вие ще видите, че съвсем скоро друга фирма ще започне да краде идеите ви. Това ще ви подразни, но не се безпокойте - никой голям бранд не се е изградил, имитирайки останалите.

Какво представлява дронът?

Дронът е малък безпилотен летателен апарат, който може да се движи по предварително зададен чрез GPS маршрут или да бъде управляван чрез дистанционно управление от пилот на земята. Любопитно е, че названието идва от английската дума drone, която буквално се превежда като "безделник, търтей".

Дроновете могат да бъдат както с вградени камери, така и с външни (допълнително монтирани). По-новите модели дронове предлагат възможност за снимане в резолюции до 4K DCI, което позволява заснемането на невероятни видеа и фотографии. Главното предимство на вградените камери е, че предлагат и опция за директен live streaming до монитор на земята, чрез който можете в реално време да проследявате всичко, което се случва пред обектива. По този начин се засилва контролът както над летящата машинка, така и над работата с камерата и без да се губи ценно време могат да се заснемат красиви кадри без аналог.

phantom 4 pro дрон

Phantom 4 Pro - нашият най-верен съюзник

Phantom 4 Pro е машинката, с която екипът ни избира да работи при заснемането на реклами с дрон, най-вече заради широкия спектър от възможности, които предлага.

Основни характеристики

 • Камера с 1-инчов 20MP Exmor R CMOS сензор, който дава възможност за заснемане за кристално ясно 4K видео и 20MP снимки, и триосна стабилизация;
 • 3,5 км. обхват на управление;
 • възможност за тридесет минутен полет с една батерия;
 • Множество интелигентни режими на летене - TapFly, Tripod, ActiveTrack, Terrain Follow, Sport, Draw, Gesture, Course Lock и др.;
 • система за откриване и избягване на препятствия в пет посоки – Flight Autonomy;
 • 72 км/ч максимална скорост в режим Sport;
 • 120 кадъра в секунда slow motion при резолюция Full HD.
 • slow motion видео, когато се снима и на 4K с 60 кадъра в секунда.

Phantom 4 Pro притежава всички необходими качества, за да бъде нашето перфектно оръжие в заснемането на качествени реклами с дрон - малко тегло, компактен размер,  достатъчно голям обхват на управление, както и супер мощна камера с CMOS сензор, който ни позволява да снимаме епични 4K видеа с шейсет (60p) кадъра в секунда и уникални 20-мегапикселови снимки. А чрез специалния механичен затвор, интегриран в камерата, се предотвратява неприятното изкривяване на образите, което се случва, когато дронът лети с по-висока скорост.

Phantom 4 Pro всъщност е новата версия на популярния Phantom 4, създаден от световноизвестния производител DJI. Основното подобрение е камерата с по-голям и мощен сензор, която позволява запис на картината в по-голям бит рейт, благодарение на което се увеличава и качеството. За сравнение, предишните версии на дрона записват максимално 60Mb в секунда, докато Phantom 4 Pro – 100Mb в секунда, което означава, че улавя и записва почти двойно повече информация в кадър. Като други важни подобрения можем да отчетем актуализирането на системата за по-добро избягване на препятствия, увеличаването на времето за полет и въвеждането на повече "интелигентни" режими за летене.

snimka grad nosht dron

На какво трябва да се обърне внимание при заснемане на реклама с дрон

Както при всички други реклами, така и преди заснемането на видео с дрон трябва да се направи прецизен план или сценарий, който да се следва през целия процес на работа. Предварителната подготовка, която екипът на Медия Трейдинг прави заедно с участието на своите клиенти, включва:

 • запознаване със законовите норми за летене с дрон;
 • определяне на оборудването, което ще бъде използвано;
 • каква ще бъде метеорологичната обстановка и светлината по време на въздушното видеозаснемане;
 • на каква височина ще се изпълнява полетът;
 • на каква надморска височина е избраната снимачна площадка или локация;
 • каква ще бъде скоростта на снимане;
 • какви са търсените ефекти;
 • определяне на дистанцията на полета;
 • взимане на необходимите мерки за безопасност след оценка на риска от видеозаснемането с дрона;
 • инструктаж за безопасност на екипа, който участва в заснемането;
 • пълен преглед на състоянието на дрона и на всички негови части;
 • изграждане на сценарий (стратегия за заснемане);
 • как ще бъде направен монтажът - ще има ли озвучаване, субтитри и др.

Реклама с дрон - доверете се на професионалистите

Много от собствениците на малък и среден бизнес, завладяни от бързото разпространение на клиповете в Youtube и Facebook, решават да заснемат своята реклама с дрон на принципа "направи си сам", най-вече заради минималните средства, които трябва да вложат. Разочарованието обаче неминуемо се появява, когато видят крайния резултат - нищо общо с професионалните видеа на техните конкуренти. Така по трудния начин разбират, че трябва да насочат погледа си към професионалистите във небесното видеозаснемане.

На пръв поглед видео и фото заснемането с дрон наистина изглежда просто - нужен е само някакъв малък летателен апарат без пилот, с камера и с дистанционно управление и един сравнително интересен сценарий. Да, ама не...

Всъщност въпреки че прогреса на технологиите направи задачата много по-лесна, за заснемането на професионално видео с дрон се изискват специфични умения. Управляващият робота трябва много добре да бъде запознат с всичките му модули, съставни части и техните функции. Освен това е нужно овладяване до съвършенство на процеса на пилотиране, правилна оценка на риска, преценка на атмосферните условия, правилно определяне на скоростта и дистанцията и т.н. и т.н. Изобщо - умения, които трябва да бъдат на лице, за да се направи добър краен продукт.

Освен всичко друго, професионалистите във видео и фото заснемането с дрон владеят и различните техники за въздушно видеозаснемане, които можете да използвате в своята реклама:

 • Pan shot - в този случай камерата се движи от дясно на ляво или обратно;
 • Dolly shot - тук движението на камерата е успоредно на обекта;
 • Pedestal shot - обратното на Dolly shot, тоест камерата се движи вертикално на обекта;
 • Side-Slide - при този ефект в началото обектът е извън обсега на камерата, която бавно се мести, докато в кадър влезе целият обект;
 • Bird's eye - или т.нар. "птичи поглед", при който дронът е позициониран нависоко, а камерата сочи надолу;
 • Still shot - въздушно видеозаснемане, при което камерата записва действие, без самата тя да се движи.
 • И много други.

Предимства на рекламата с дрон

Всеки добър бизнесмен е наясно, че да прави бизнес без качествено да го рекламира е като това да намига на красиво момиче в тъмното - той самият знае какво прави, но никой друг не знае.

Всъщност въздушното фото и видео заснемане с дрон в момента е най-впечатляващият бизнес инструмент, който можете да използвате в своята реклама. Той ви дава уникалната възможност по нетрадиционен и атрактивен начин да представите своите продукти и услуги, като най-голямото предимство е, че кадрите са толкова вълнуващи, че веднага привличат вниманието на зрителя и го задържат до самия край.

Според някои проучвания дори рекламите с дрон толкова впечатляват и допадат на хората, че те, без да се замислят, започват да ги споделят в личните си социални мрежи, чрез което автоматично се увеличава броят на тези, които ги гледат.

Защо вашият бизнес се нуждае от видео с дрон

Както знаете, онлайн пространството е препълнено с реклами и ако вашата не се отличава от останалите, то това е равносилно на самоубийство. Качеството на вашата реклама говори и за качеството на вашата работа, за това не си позволявайте да правите компромиси. И дори и да имате някаква представа как се работи с дрон, това не означава, че сте преродения Хичкок, също както познаването на правилата на играта не ви прави добър играч. Доверете се на професионалистите!

Екипът на Медия Трейдинг може да създаде за вас видео реклама с дрон, която ще бъде първата крачка към вашия успех. Защото, както казва великият писател - "Много малки неща са били направени големи чрез реклама!"

Можете да разгледате и други наши услуги:

Какво мислят клиентите ни за нас


Цена за видео и фото заснемане от небето с дрон

Цената за видео и фото заснемане с дрон може да варира в зависимост от много фактори. Повече информация можете да откриете ТУК.

Свържете се с нас,

и ние ще заснемем за вас страхотни снимки или видео кадри от небето!
Пишете ни!