Explainer видео

Explainer видео

Що е то Explainer Video?

Нека първо да обясним какво е Explainer Video. Това са кратки и забавни анимирани видеа, с които дадена компания дава информация за себе си, за своята работа, обяснява някоя своя услуга или как работи някой нов продукт. Тези клипове най-често са полезни при решаването на проблеми, които могат да възникнат при нейните потребители. Те най-често се споделят онлайн и са чудесен начин не само за по-добро позициониране на сайта на компанията в търсачките, но и спомагат за по-лесното таргетиране на аудиторията. Отдавна установен факт е, че именно съдържанието на експлейнър видеата отчита най-голяма възвръщаемост на инвестицията, заради което е сред най-предпочитаните рекламни видеа.

Ще споделим с вас няколко различни варианта, при които може да се използва explainer видеото:

Представяне на нов продукт

Вече почти няма голяма световна компания, която да не използва експлейнър видеа, за да представя своите продукти както пред аудиторията си, така и сред многобройните си служители. Това е може би най-лесният начин една информация бързо, лесно и ефективно да се спусне от най-горните етажи в една компания и да достигне до всяка една точка на света, където има човек, който се интересува от нея.

Обучение на служителите

Много компании, както вече споменахме, използват именно експлейнър видеата за обучение на своя екип и най-вече на новите си служители. Тук ползите са най-вече за това, че по този начин се спестява не само времето, но и много ресурси на служителите на по-горни позиции.

Ползи от explainer видеата

Представяне на дадена информация по кратък и забавен начин, което прави асимилирането и в пъти по-лесно, отколкото при четене на дълъг текст.

  • по-добро класиране в търсачките - по статистика потребителите остават на една сраница средно по 8 секунди, но ако попаднат на едно интересно обяснително видео, това време веднага ще се покачи на няколко минути. А Google обича това!
  • конвертират потенциалния клиент в настоящ - най-голямата полза от explainer video е, че помагат на потенциалния клиент да разбере същността на продукта или услугата ви по-добре, а това го подтиква да вземе бързо решение да купува;
  • споделяне в социалните мрежи - най-споделяното съдържание в социалните медии безсъмнено е видеото, а хората обичат съдържание, за което мозъка им определя, че носи ценна информация.

В своята работа ние от екипът на Медиа Трейдинг сме изработили десетки забавни и работещи анимирани explainer видеа за различни наши клиенти и партньори. Смеем да кажем, че нашата креативност, различна гледна точна и смелост да експериментираме "раждат" истински бижута, с които всяка компания би се гордяла да притежава. Свържете се с нас и заедно ще създадем и вашето.

Възползвайте се

от уменията ни за създаване на креативни explainer видеа и конвертирайте вашата услуга в реални продажби!
Пишете ни!