Що е то Explainer video (експлейнър видео)?

Нека първо да обясним какво е Explainer video (преведено буквално обяснително видео). Това са кратки и забавни анимирани видеоклипове, с които дадена компания дава информация за себе си, за своята работа, обяснява някоя своя услуга или как работи някой нов продукт. Тези симпатични клипове най-често са полезни при решаването на проблеми, които могат да възникнат при нейните потребители. Explainer видеата най-често се споделят онлайн и са чудесен начин не само за по-добро позициониране на сайта на компанията в търсачките, но и спомагат за по-лесното таргетиране на аудиторията. Отдавна установен факт е, че именно съдържанието на експлейнър видеоклипове отчита най-голяма възвръщаемост на инвестицията. Поради това е сред най-предпочитаните типове рекламни видео материали.

Основният плюс на explainer video клиповете,

стига да са направени професионално и с въображение, е фактът, че те привличат лесно и бързо вниманието на аудиторията. Те са едновременно занимателни, любопитни и силно информативни.

Ние сме наясно, че всеки предпочита да изгледа един клип, вместо да види снимка или да прочете текст. Без значение е дали клипа е образователен, информативен или забавен. Заради всичко това и водещата интернет търсачка Google приема видеото като един от най-интригуващите формати за онлайн съдържание. Топ търсачката автоматично класира уеб сайтовете с видео съдържание на по-предни позиции.

Счита се, че всяка интернет страница без видео съдържание, има точно 53 пъти по-малко шансове да попадне на първа страница в Google, в сравнение със страница, съдържаща видео. Факт е и, че потребителят се концентрира върху дадена страница средно за 8 секунди, докато ако тя има и експлейнър видео в съдържанието си, това време вече става 120 секунди.

Когато изработваме по поръчка на клиента дадено explainer video (експлейнър видео)

или иначе казано анимирано видео, ние винаги имаме предвид основополагащата максима, че видеоклипът е най-масирано споделяният вид съдържание в интернет. Съотношението в това отношение между видео и текст /или линк/ е 12 към 1. В това отношение за бизнеса далеч не е маловажен и фактът, че нашите експлейнър видеоклипове са издържани напълно в духа на тенденцията да засилват в максимална степен силната връзка между бранда и потребителите. Не бива и да се забравя, че според проучванията 96 на сто от тях споделят, че именно видеото играе важна роля при вземането на окончателно решение за покупката на дадена стока или услуга на съответната компания.

 Ето и няколко различни варианта, при които да използвате explainer video:

Представяне на продукт или услуга

Вече почти няма голяма световна компания, която да не използва експлейнър видео. Било то както за да представя своите продукти или услуги както пред аудиторията си, така и сред многобройните си служители. Това е може би най-лесният начин една информация бързо, лесно и ефективно да се спусне от най-горните етажи в една компания и да достигне до всяка една точка на света, където има човек, който се интересува от нея.

Explainer video вместо скучна powerpoint презентация

На всички са ни омръзнали скучните и често досадни презентации, които от време на време се налага да гледаме. Страхотен начин да разнообразите вашите представяния на работни срещи е именно превръщането на статичните слайдове в анимирано explainer видео. Чрез експлейнър видео ще впечатлите аудиторията си и ще грабнето вниманието.

Обучение на служителите

Много компании, както вече споменахме, използват именно експлейнър видеоклиповете за обучение на своя екип и най-вече на новите си служители. Тук ползите са най-вече за това, че по този начин се спестява не само времето, но и много ресурси на служителите на по-горни позиции.

Explainer видеата носят огромни ползи за бизнеса!

hearing

Лесно асимилиране

Представяне на дадена информация по кратък и забавен начин, което прави асимилирането и в пъти по-лесно, отколкото при четене на дълъг текст.

arrow_upward

По-добро класиране

По-добро класиране в търсачките – по статистика потребителите остават на една сраница средно по 8 секунди, но ако попаднат на едно интересно обяснително видео, това време веднага ще се покачи на няколко минути. А Google обича това!

monetization_on

Продават

Конвертират потенциалния клиент в настоящ – най-голямата полза от explainer video е, че помагат на потенциалния клиент да разбере същността на продукта или услугата ви по-добре, а това го подтиква да вземе бързо решение да купува.

settings_backup_restore

Споделяне

Споделяне в социалните мрежи – най-споделяното съдържание в социалните медии безсъмнено е видеото, а хората обичат съдържание, за което мозъка им определя, че носи ценна информация.

Експлейнър видеото се налага все повече благодарение на интернет

защото се увеличават компаниите, които разбират, че чрез него могат сериозно да подобрят бизнеса си. Могат да засилят рекламното си присъствие и реалните сделки. Да въздействат активно на потребителя и да минат едни гърди пред пряката си конкуренция. Освен всичко друго анимираното експлейнър видео е много полезно и за вътрешни комуникации и вътрешен маркетинг в самите компании, което също е от голямо значение за развитието на бизнеса.

Днес бизнесът има възможност да избира между различни стилове на explainer video според услугите или продуктите, които предлага, според таргет групата, в която се цели, както и според самите начини и средства на създаване на самите експлейнър видеоклипове.

Най-популярно си остава разбира се анимираното видео, в което създателите му могат свободно да боравят с музиката, цветовете, звуковите ефекти и всички останали средства на анимацията, с които се привлича аудиторията и се задържа нейното внимание. Анимираното видео обикновено разказва истории и спомага за приближаването на бранда до хората. Помага и за предизвикването на силно емоционална реакция в потребителя.

Както сами виждате, възможностите са буквално безкрайни

Само от вашите собствени виждания и цели, както и от нашите умения зависи по какъв начин точно искате да изразите идеите си във формата на explainer video, а ние владеем всеки от тях. В своята работа ние от Медия Трейдинг сме изработили десетки забавни и работещи анимирани explainer видеоклипове. Работили сме за най-различни клиенти и партньори. Смеем да кажем, че нашата креативност, различна гледна точка и смелост да експериментираме “раждат” истински експлейнър видео бижута, които всяка компания би се гордяла да притежава.

Ще създадем за вас

страхотно и креативно explainer видео, което да превръща зрителите ви в клиенти. Всичко, което трябва да направите е да ни пишете още днес!

Меню
Top