Phantom 4 Pro – дрон от ново поколение

  • Публикувано в Блог
  • Прегледано 715 пъти
Phantom 4 Pro – дрон от ново поколение

Ревю на дрон DJI Phantom 4 Pro

Не отдавна фирмата пионер и лидер на пазара за производство на безпилотни летателни апарати и качествено видео оборудване - DJI, представи на света два свои нови иновативни продукта. Става дума за дроновете Inspire 2 и Phantom 4 Pro.

Да говорим за Inspire 2 е безсмислено, тъй като още първата му версия затвърди ефективността на тази машина в областта на кинематографията. Благодарение именно на нея, рязко се намали дистанцията, която разделяше любителското видео и фото заснемане от професионалните записи и снимки.

Докато появата на Phantom 4 Pro беше истинска изненада за световния пазар. По-големият брат и подобрена версия на Phantom 4 веднага привлече вниманието на професионалисти и любители и спечели тяхното одобрение.

Камера с 1-инчова 20MP матрица с Exmor R CMOS сензор

Phantom 4 Pro притежава камера с 1-инчова 20-мегапикселова матрица със Sony Exmor R CMOS сензор, триосна стабилизация, регулируема бленда и механичен затвор, който предотвратява изкривяването на образите при заснемане на бързо движещи се обекти или при снимане на кадри с висока скорост на летене. Дронът позволява снимането на 4К видео с 60 кадъра в секунда, 4К видео с 30 кадъра в секунда, 120 кадъра в секунда slow motion при Full HD, както и заснемане на 20MP снимки.

Избягване на препятствия във всички посоки

Phantom 4 Pro е снабден със специална FlightAutonomy система, която се отличава с инфрачервени сензори, намиращи се в дясната и лявата част, както и с два допълнителни Vision сензора с висока резолюция, вградени в задната част. Така заедно с вече съществуващите сензори за виждане в долната и в предната си част, дронът избягва заплахите в четири посоки и открива препятствия в пет.

Обхватът на инфрачервените сензори е 7 метра, а разположените в задната и предната част на дрона сензори засичат препятствия на 30 метра разстояние.

По-добра Lightbridge технология

Подобрената Lightbridge технология, която е интегрирана в дистанционното управление на Phantom 4 Pro, предава HD видео с обхват до 3,5 км. и с възможности за две честоти за сигнала - 2.4GHz и 5.8GHz. Дронът е създаден така, че при включване автоматично да оцени нивата на сигнала за конкретната местност и да избере онази честота на предаване, която показва най-ниски нива на смущение.

Интелигентна батерия

Благодарение на капацитета си от 5870mAh, батерията на Phantom 4 Pro осигурява летателно време от максимум половин час. Оставащият й живот може постоянно да се следи в приложението DJI GO.

Приложението DJI GO

Чрез DJI GO можете да управлявате камерата на дрона,  да сменяте режимите на полета, да следите състоянитето на видео предаването и да проверявате текущите данни. Приложението ви дава възможност още да редактирате и да споделяте в социалните мрежи заснетите кадри или да предавате в реално време в Youtube или Facebook. А след всеки полет можете да откриете цялостна информация и данни за маршрута.

Два сензора и два компаса за стабилен полет

DJI Phantom 4 Pro има вградени два компаса и два IMU сензора. Усъвършенствани алгоритми проверяват непрекъснато данните, които се получават от тях, и така дават точна и достоверна информация на дрона. По този начин стабилността на полета е гарантирана във всеки един момент.

Функция Return to Home

При активирането на функцията Rerunt to Home Phantom 4 Pro автоматично избира най-подходящия маршрут, по който да се върне на точката, от която е излетял. По време на полета той се съобразява с условията на околната среда, които е заснел докато лети. Преди да кацне, дронът сканира мястото под себе си, за да разбере дали няма препятствия и ако са се появили такива, машината уведомява пилота и продължава ка лети на безопасна височина.

Множество интелигентни режими на летене

Режим Position – това е режимът за редовен полет, който е зададен по подразбиране на вашия Phantom Pro 4.

 Режим Attitude – при този режим GPS-ът се изключва, но се поддържа контрол над височината и позволява стабилно и гладко летене. Подходящ е за опитни пилоти. Забележка: В режим Attitude се изключва функцията Return to Home.

Режим Draw - този изцяло нов "умен" режим на летене ви позволява буквално да начертаете с пръст целия маршрут на дрона върху дисплея на таблета или смартфона си. След което Phantom 4 Pro автоматично ще започне да следва начертания път, като ви позволи да насочите вниманието си изцяло върху управлението на камерата.

Режим ActiveTrack - това е режим, който позволява на дрона да разпознае, да последва и да заснема движещи се хора, превозни средства или животни. Новото при Phantom 4 Pro е, че идва с опция за 3 варианта - Spotlight, Trace и Profile. При Spotlight дронът държи обекта в кадър, докато вие контролирате изцяло посоката на снимане. При Trace дронът автоматично избягва препятствията, докато лети след или пред проследявания обект. А при Profile се лети успоредно и под избран от вас ъгъл, за да се получи перфектно заснемане в профил.

Режим TapFly - той също идва с три нови варианта - TapFly Free, TapFly Forward и TapFly Backward. TapFly Free ви позволява да определите посоката на движение с едно докосване на дисплея, докато в същото време запазите контрола си върху камерата В този режим не е активно автоматичното избягване на препятствия. Чрез TapFly Forward можете да посочите върху дисплея точката, към която дронът да започне автоматично да лети, а чрез TapFly Backward - точката, спрямо която да се отдалечава. При тези два случая автоматичното избягване на препятствия работи.

Режими Tripod и Sport - режимът Tripod ограничава скоростта на дрона до 7 км/ч, като по този начин осигурява максимален контрол върху движението, докато режимът Sport прави точно обратното - дава ви възможност да ускорите до забележителните 72 км/ч.

Режим Gesture - любимата функция на любителите на селфита. Чрез нея Phantom 4 Pro ви позволява да се снимате от въздуха без да е необходимо да използвате дистанционното упрвление на дрона, достатъчно е само да дадете знак с ръце и ще се стартира 3-секундно отрбояване. И точно след три секунди ще имате селфи, на което всички ще ви завиждат.

Режим Terrain Follow Flight – този режим използва системата Downward Vision System, благодарение на която може да поддържа точно определена височина от земята (между 1 и 10 метра). Когато Terrain Follow Flight е включен, дронът записва текущата височина и ще се изкачва, когато и наклонът се покачва. Зебележка: Phantom 4 Pro не се спуска надолу по склонове.

Ние от Медия Трейдинг от известно време притежаваме Phantom 4 Pro и сме изключително впечатлени от възможностите, които тази машинка ни дава в заснемането на качествени кадри от въздуха. Тя ни позволява да бъдем още по-креативни, да развихрим въображението и творчеството си и да създаваме по-интересни, впечатляващи и качествени реклами и видеа, които да отговорят на нуждите на нашите клиенти. Можете да видите примерните ни цени за услугата ни по фото и видео заснемане с дрона ТУК.

Имате нужда от заснемане с дрон?

Свържете се с нас и ние ще изготвим индивидуално предложение отразяващо вашите нужди!
Пишете ни!