Как да направим избор на музика за новия си видео проект

Блог

Какво трябва да знаете при избор на музика за вашата нова видео продукция?

Музиката – един от основните елементи при видео продукциите, който доказано умее да влияе на съзнанието на човека. Тя създава настроения, както и специфични чувства в аудиторията и именно това е може би най-ценното в нея. Ето защо правилния избор на музика за вашия видеоклип е от голямо значение.

Когато се стремите да създадете качествено видео, което да има и подходяща въздействаща музика е добре да сте наясно с тези факти, както и с това, че музиката трябва да се вписва и във вашия бюджет, определен за тази цел.

Тук обръщаме внимание на няколко важни точки, с които да се съобразите, когато трябва да изберете точната за вашия проект.

Blog izbor na muzika hronologiq

Хронологията

Много е важно да сте избрали музиката за видеото си преди да е започнал монтажът. По този начин създавате определена визия, която да се следва в процеса на работа. Причината е, че понякога музиката умее да диктува развитието в клипа и да му помага в процеса на създаване, заснемане и редакция.

Причината за много внимателния и предварителен избор за музикалното оформление е, че често клиентите решават да го сменят в края на процеса, когато вече са монтирани и кадрите към видеото. Това може да се превърне в абсолютен кошмар както за вас, така и за екипа, който създава продукта. Ето защо за да избегнете подобни проблеми, се стремете да подберете точната музика, която да бъде вашия категоричен избор и я съгласувайте с клиента си предварително.

Blog izbor na muzika nastroenie int1

Настроението

Да създадеш настроение чрез музика може да бъде както лесно, така и достатъчно трудно. Но тъй като тя може да създава определени чувства, трябва просто да се доверите на усещането си и да изберете точната, според очакването за емоциите, които трябва да бъдат предизвикани в публиката.

Сравнявайте я и я синхронизирайте с темата на видеото. По този начин епичният саундтрак ще постигне целите си, както и емоционалните и сантиментални звуци биха постигнали това, за което са предназначени. Ето защо инвестицията в тази част на проекта ви е категорично важна и не трябва да подлежи на компромиси.

Тя до голяма степен би могла да води дори самата фабула във видеото и да го направи още по-въздействащо.

Blog izbor na muzika cena int1

Цената

Това е един от основните въпроси, които изникват в началото на всеки проект. Отговорът е – колко бихте желали да инвестирате. На практика има песни, чиито права могат да бъдат закупени на сравнително ниски цени през определени интернет сайтове. Накратко, цената ще зависи пряко от типа лиценз, който желаете да заплатите. Лицензът от друга страна зависи от това по какъв начин и в какви канали ще бъде дистрибутирано видеото.

Всеки специалист в тази сфера би ви обяснил, че плащайки за определена песен, вие всъщност купувате правата за нея, а не самата песен. Това ще рече, че вие не притежавате песента с цел да я използвате както прецените и когато прецените. Просто имате законовото право да я използвате за конкретен продукт и ситуация.

Тоест – плащате веднъж за правата на песента за конкретен продукт, след което разбира се не плащате за всяко едно гледане от публиката ви.

Като заинтересовани в тази сфера можете да откриете широк спектър от музика в интернет библиотеки. За много от тях не е нужно откупуване на права, а просто еднократно заплащане. Там цените варират и така бихте могли да прецените кой вариант е най-достъпен и удовлетворяващ за вашия проект. Ето и някои от нашите фаворити – ArtlistAudioJunglePremiumBeat.

видео монтаж, видео продукция, фонова музика, цени
Предишна публикация
Пари, пари, пари! Важно ли е да говорим за бюджета във видео проектите?
Следваща публикация
Добре, вече имате видео. Сега накъде?

Подобни Постове