Заснемане с дрон в строителството и строителни обекти и защо имате нужда от тази услуга

Блог

Трябва ли да използвате фото или видеозаснемане с дрон в строителния бизнес?

Строителната индустрия я има под една или друга форма още откакто съществува човечеството. Дори и примитивни, винаги е имало много различни проекти – от глинени къщи, храмове и древни структури, до луксозни домове с гаражи за четири коли и небостъргачи.

С увеличаването на населението в големите градове строителните фирми не само увеличават мащаба на своите обекти, но и все по-голямо внимание отделят на сигурността по време на работа. А много често до завършването на един строителен проект много човешки живота са изложени на риск, тъй като за много строители скелетата и крановете са единствената опция. Само с тях обаче, първо, че няма как да се предвиди всяка опасност и, второ, няма възможност ходът на работата да се следи изцяло.

Представете си да имахте възможността да следите работата по вашия проект през цялото време в детайли и от птичи поглед. Да имате представа за състоянието му във всеки един етап от строителството. Или да не бъде нужно да отивате до него всеки път, когато има проблем, а да можете буквално да изпратите там свои очи и уши. Всичко това е възможно благодарение на малките летящи роботчета, наречени дронове. Заснемане с дрон в строителството вече не е просто абстрактна идея!

Пет причини защо заснемане с дрон в строителството е в помощ при планиране и изграждане на строителните обекти

1. Използване на дрон за създаване на строителни проекти

Можете да използвате летящата машинка, за да създадете визуален план на своя проект. Дронът може да замени човешките ресурси, тежките машини и скъпите геодезични инструменти, които произвеждат сложни данни. А и работата ще се свърши за много по-кратко време, много по-малко пари и с много по-голяма точност.

2. Показване на напредъка по строителната работа на клиентите

Когато клиентът на строителната фирма е далеч от работната площадка, чрез въздушните снимки с дрон могат да бъдат изобретателен начин да им покажете напредъка в изграждането на проекта. Или да направите инспекция.

3. Следене на дейността на работниците

Чрез периодичното заснемане с дрон имате възможност бързо и лесно да следите дейността на работниците. Също така можете и да ги стимулирате да бъдат по-продуктивни.

4. Гарантиране на безопасност на работната площадка

Чрез заснемане от птичи поглед на обекта, можете много по-лесно да предвидите кои са местата, които представляват опасност за работниците. По този начин можете да вземете мерки, за да предотвратите инциденти.

5. Заснемане на готовия обект


Дроновете ви позволяват да направите интересни и качествени снимки от различни страни на своя обект, които да показвате на клиентите си. А с щипка креативност това може да ви донесе много повече печалби, отколкото предполагате. Възползвайте се от предимствата на заснемането с дрон в строителството.

Ако имате нужда от професионално заснемане с дрон на ваш строителен обект или недвижимо имущество, то ние сме насреща. Пишете ни!

видео реклама, видеозаснемане, дрон, заснемане с дрон, фото заснемане
Предишна публикация
Топ 5 на най-креативните видео реклами за 2017 година
Следваща публикация
Phantom 4 Pro – дрон от ново поколение

Подобни Постове