4 причини да използвате анимирани видеоклипове във вашия онлайн маркетинг

Блог

Влиянието на анимираните видеоклипове в дигиталния маркетинг расте постоянно

Инструментът анимирани видеоклипове става все по-предпочитан и използван от иновативните и модерни компании. Това е така, тъй като видео анимациите вече не се нуждаят от големи бюджети, специализирани техники и технологии и достъп до определени платформи за излъчване. На теория, всеки, който е поне малко копирайтър, дизайнер, сценарист и продуцент, може да създаде анимирано видео.

Все пак е малко спорно дали едно визуално неатрактивно анимирано видео би привлякло вниманието на потребителите така, както това би сторило едно професионално изработено видео. Затова винаги се доверявайте на професионалистите в дадената област.

4 причини да използвате анимирани видеоклипове във вашия онлайн маркетинг 1

Защо обаче да използвате анимирани видеоклипове във вашия маркетинг?

Ето 4 много основателни причини за това.

1. Увеличаване на конверсиите

– 65-85% от хората са склонни да направят покупка, след като са гледали видео представяне на продукт. Средно, престоят във вашия сайт ще е 2 минути повече, ако ангажирате посетителите в него с видео анимация (Internet Retailer 4/2010 / Comscore 8/2010). Ако видеото е в лендинг страница в сайта ви, това ще спести време на посетителите – ще грабнете вниманието им с мощен микс от изображения, движение, текст, глас, звук, ефекти и музика за много кратко време. Това е ефективно използване на времето и съсредоточаване на информацията в няколко секунди.

2. Анимациите подобряват SEO

– както знаете, Google притежава YouTube. Следователно, ако качите видео в YouTube и след това го вградите във вашия сайт, това ще увеличи 53 пъти вероятността сайтът ви да се класира в първа страница с резултати на Google (Forrester, 1/2010). Допълнителен плюс е, че във вашите анимирани видеа в YouTube може да добавяте и ключови думи. Ако някой търси по вашите ключови думи във видео мрежата, той ще попадне на вашето видео, а след това ще влезе и в сайта ви. Това си е потенциален клиент, нали?

3. Вирусен маркетинг и споделяне на видео

– вирусно разпространяваните анимирани видеоклипове в онлайн маркетингови кампании увеличават кликаемостта със 75%. 68% от хората, които гледат онлайн видео, на свой ред споделят видеото с техните приятели (MarketingExperiments.com, November 2006).

За съжаление, няма магическа формула за създаване на видео анимация, която хората задължително ще искат да споделят. Това, което се изисква и от клиентите, и от създателите на анимацията, е да вложат всичко от себе си в процеса и да предоставят на аудиторията:

  • добра идея/история/съобщение,
  • ясно и разбираемо за целевата аудитория видео,
  • призив за действие,
  • страхотен подход, с който да са споени всички елементи, за да бъдат готови хората да се доверят.

И още нещо, вие не трябва просто да представите видеото си и да очаквате хората да започнат да го споделят, без да използвате никаква друга форма на реклама. Видео анимацията е мощна и важна част от вашата маркетинг кампания, но е само ЧАСТ.

4. Анимираните видеоклипове спестяват време

– веднъж създадения анимиран видеоклип (видео анимация) може да бъде използван както онлайн, така и в офлайн среда. Анимациите успешно могат да заменят PowerPoint презентациите, да бъдат полезни при обучения и срещи, ако се използват за показване и промотиране на бизнеса. Видеата чудесно се вписват в общуването, полезни са за нетуъркинга.

4 причини да използвате анимирани видеоклипове във вашия онлайн маркетинг 2

Бърз съвет от професионалистите

Съветът ни е да имате презентационен анимиран видеоклип, достъпен както онлайн, така и на вашия телефон, iPod, таблет (на всички устройства, които ползвате в работата си). Така, ако се наложи да представите бизнеса си пред някого в процеса на разговора, това може да стане именно с видеото, което е на телефона ви, без да ви е нужен интернет. Все по-често анимираните видеоклипове генерират повече нови клиенти, отколкото стандартните визитки.

Използвайте анимирани видеоклипове и ще видите, че бизнесът ви ще подобри позициите и продажбите си!

Ако имате някакви въпроси

или коментари за използването на видео анимация като част от вашия онлайн маркетинг, не се колебайте да се свържете с нас.

2Д анимация, explainer видео, whiteboard видео, анимирани видеоклипове, анимирано видео, видео анимация, видео продукция, видео реклама
Следваща публикация
Силата на видеото – използвайте я!

Подобни Постове